Gündem HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır?

HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır?

17.02.2016 - 23:10 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulamanızı PTT müşteri hizmetlerinden yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulamanızı da Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapabilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.

HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır

Büyük şehir denince akla türlü türlü sorunlar gelir. Bu sorunlardan ilk başında ise hiç şüphesiz trafiktir. Kalabalık şehirlerde yaşayan birey sayısının fazlalığı ve dolayısıyla artan kişisel araç fazlalığı ile ortaya çıkan trafik sorunu büyük şehirlerde normal olarak daha fazladır. Her sabah işe giden vatandaşlar, okula giden öğrenciler derken yollarda inanılmaz derece yoğunluk yaşanır. Stresli ve yorucu olan bu trafikte geçirdiğimiz zaman bizleri yorar. Biraz olsun hız kazanmak için her yolu deneriz. Ama sonuç ne yazık ki olumsuzdur. Çeşitli alanlarda yalnızca yol olmayan köprü geçişlerinde de harcanılan zamanlar bizlerin gözünde iyice büyür.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Köprü geçişlerinde kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi ile az da olsa bizler geçiş üstünlüğü sağlayarak zaman kaybına uğramadan hızlı bir şekilde geçişimizi tamamlarız. En yakın postanelere başvurarak bizler HGS kartına sahip olmak için başvurumuzu yapmamız gerekir. Ardından da bizlere verilen bu kartlarla geçişimizi kolaylıkla yapabiliriz. Bu kartlara yüklediğimiz paralarla bakiyemizi doldurup yolumuza devam edebiliriz. Geçiş yaparken bizler bu kartları cihazlara okutarak geçişimizi yaparız. Bakiyemiz azaldığında ve acil olarak geçiş yapmak istediğimizde ne yazık ki bizler zaman harcamak zorundayız. Çünkü ilk olarak bakiye tahsili yapmamız gerekir. Bunun için öncelikle bizler bakiyemizi doldurmamız gerekir. Bakiyemizi en yakın alanlardan yüklemek sabah bizleri zor durumda bırakmaz. Böylece bizler de strese girmemiz oluruz.

Haberin Devamı


Daha bunun gibi çok alanda pratik çözümler bulabiliriz. Gelişen teknoloji ile bizler hayatımızı trafik alanında da kolaylaştırabiliriz. En basitinden Hızlı Geçiş Sisteminden yararlanabilir bakiyemiz yetersi geldiğinde ise bilgi içerikli bir mesaj almayı sağlayabiliriz. Bunun için PTT şubesine gitmemiz gerekir. İlgili görevli memura HGS kartı almak istediğimizi söyledikten sonra zaten onlar sizin kişisel aracınızın ön bölümüne bir çip yerleştirir. Bu çipi cep telefonunuzla senkronize ederek geçiş yapmanız yaklaştığında sizlerin bakiyenizin yeterli olup olmadığını içeren bir bilgi mesajı atılmasını sağlar. Cep telefonlarınıza gelen bu bilgi mesajı sayesinde sizler tedbirli davranarak öncelikle bakiyenize yükleme yaparsınız. Bu sayede zor durumda kalmadan köprü geçişlerinde hız kazanmış olursunuz.


İleri teknoloji kendini yalnızca bu alanda belli etmekle kalmamış aynı zamanda Emniyet Genel Müdürlüğü ile de paralel olarak bazı sistemleri vatandaşların hizmetine sokmuştur. Her zaman seyir halinde olan biz araç kullanıcıları trafikte Emniyet Müdürlüğünün yönlendirmesiyle trafiğe açık alanlarda kontrol edilmekteyiz. Trafikte hatalı bir kullanımda, yanlış bir sollamada bulunan, hız limitini aşan vatandaşlara uygulanan ceza ile yaptıkları hata uyarılır. Ancak ne yazık ki her alan trafiğe açık değildir.

Haberin Devamı


Pek çok kurum tarafından uygulanan internet sisteminde gelişme ile vatandaşlar kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü de teknoloji çağından uzak kalmamış hizmetlerini online olarak vererek vatandaşlara büyük kolaylık sağlamıştır. İnternet sistemi ile trafikte bazı merak ettiklerimizin cevabını bulabilir. Online ceza sorgulama işlemi vatandaşların hayatına yeni bir kolaylık sağladığı öne sürülebilir. Her birimizin tempolu bir hayatı var. Her alanda hayatımızda olan internet Emniyet Müdürlüğü’ne gitmekten oradaki şubeye sormaktan daha cazip gelir. Trafikte dikkatsiz bir sürüş can ve mal kaybına yol açabilir. Bu nedenle tüm dünya çapında her ülkede pek çok trafik kuralları vardır. Ülkemizde trafiğe uymayan araç kullanıcılarına ceza yazılmaktadır. Mobese kameraları ile emniyet güçleri tarafından bizlere bazen bu kurallara uymayanlara cezalar uygulanır. Bu cezalar posta ile vatandaşların evlerine ulaştırılır. Ancak bu posta ne zaman bizlere ulaşır belli olmaz.

Haberin Devamı

Bu nedenle bizler bizlerde mobese kameralarına göre plakamıza bir ceza yazılıp yazılmadığını öğrenmek için internet sistemine başvurabiliriz. Trafiğin hızlı aktığı yerlerde, trafik güvenliğinin riske atılmasına, trafik yoğunluğunun fazla olan yerlerde trafiğin kitlenmesine sebep olur. Bu noktada devreye Emniyet Teşkilatının modern trafik uygulama sistemi girer. Kent merkezlerinde yapılan her türlü trafikte ki hataları kayıt altına alan bu kameralar aracılığı ile plakalara ceza yazılır. Bizlerde bu cezaların ne olduğunu, ne kadar olduğunu, en son ödeme tarihi gibi bilgileri öğrenmek için trafik cezası sorgulama işleminden yararlanabiliriz. Bu sorgulama işlemini yaparak hem bizler hem de araç kullanıcıları büyük kolaylık bulur. Trafik cezasını öğrenip ödemesini gerçekleştirebilir. Böylece daima vatandaşlar olarak bizler aracımızı kontrol etmiş oluruz.