Gündem HGS bakiye sorgulama ve yükleme nasıl yapılır?

HGS bakiye sorgulama ve yükleme nasıl yapılır?

29.10.2015 - 23:08 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama ve HGS bakiye yükleme için PTT’nin internet adresine girmeli ve işlemlerinizi yapmalısınız. Peki bu işlemleri nasıl yapacaksınız? Haberimizin devamından sorgulayabilirsiniz.

HGS bakiye sorgulama ve yükleme nasıl yapılır

Hızlı Geçiş Sistemi yani HGS’den yararlanmak istiyorsanız ilk olarak HGS kartınızın olması gerekmektedir. Eğer HGS kartınız yoksa ve en kısa zamanda HGS kart sahibi olmak istiyorsanız bunun için ilk olarak size en yakın PTT şubelerine başvuruda bulunabilirsiniz. Bunun yanında ise yine HGS kart almak için anlaşmalı bankalarada başvuruda bulunabilirsiniz. HGS kart sahibi olduktan sonra ise artık sizde HGS’den yararlanabilirsiniz. HGS’ den yararlanmak içinse HGS kartınızda bakiye olması gerekmektedir. Eğer kartınızda yeteri kadar bakiye yok ve sizde bu durumda yine geçiş yapmış iseniz geçiş ihlali yapmış olursunuz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ VE DETAYLAR!

Sizde bu tarz bir durumla karşı karşıya kalmış ve geçiş ihlali yapıp yapmadığınızı merak ediyorsanız HGS geçiş ihlali sorgulama uygulamasından yararlanabilirsiniz. Biz sizlere haberimizin bu bölümünde HGS geçiş ihlali sorgulama hakkında bilgi vereceğiz. Sizde bu kınu hakkında bilgi sahibi olmak ve sorgulama yapmak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları sırası ile takip ediniz. Bu adımları sırası ile yerine getirdikten sonra artık sizde HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini yerine getirmiş olursunuz. HGS geçiş ihlali sorgulama için ;

Haberin Devamı

İlk olarak yapmanız gereken www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapmak olacaktır.

Yukarıda yer alan adrese giriş yaptıktan sonra var ise, ceza ya da cezalarınızın tutarını, kesildiği saatini, konumunu, tarihini ve cezanızın ya da cezalarınızın son ödeme tarihleri hakkında bir çok sorgulamayı yerine getirebilirsiniz. Ayrıca bu işlemleri yapmak için sizden sisteme hiçbir şekilde üye olmanız gibi bilgiler istenmemektedir.

HGS Bakiye Sorgulama ve Yükleme

HGS kart sahibi iseni bu kart ile ücretli otoyol ve köprülerden geçiş yapmak istiyorsanız bu geçişi yapabilmek için kartınızda yeteri kadar geçiş hakkı yani bakiye olmalıdır. Eğer kartınızda yeteri kadar bakiyeniz yoksa geçiş yapamazsınız. Böyle bir durumda her nasılsa geçiş yapmış iseniz bu durumda geçiş ihlali yapmış olursunuz. Bu konu hakkında ayrıntılı bilgiyi yukarıda yer verdik biz şimdi sizlere HGS bakiye sorgulama ve yükleme hakkında bilgi vereceğiz. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini aşağıda yer alan adımları izleyerek yerine getirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama için ;

İlk olarak yapmanız gereken www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapmak olacaktır.

Bundan sonra ise karşınıza çıkacak olan sayfasının sağ üst tarafında yer alan, ‘ Müşteri Hizmetleri Giriş ’ başlığına tıklamanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Sayfanın sağ kısmında yer alan bu bölüme tıkladıktan sonra devamında açılacak olan sayfada eğer ilk defa HGS bakiye sorgulaması işlemini yerine getirmek istiyorsanız, ‘Üye Olun’ başlığına tıklayınız.

Üyelik işlemini yerine getirmek içinse T.C kimlik numaranızı ya da Vergi numaranızı ve kendi belirlediğiniz şifrenizi ilgili alanlara girmeniz sizden istenecektir bu bilgileri ilgili alana girdikten sonra bir sonraki adıma geçiniz.

Tüm bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra son olarak ‘Üye Ol’ seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Bu şekilde üye olduktan sonra, artık HGS bakiye sorgulamanızı ya da HGS ile ilgili diğer bazı bilgilere kolay ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

HGS bakiye yükleme işlemini de yine online olarak yapabilirsiniz. Biz sizlere bu alanda HGS bakiye yükleme işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız. HGS bakiye yükleme için ;

İlk olarak yapmanız gereken https://hgs.epttavm.com/ adresine giriş yapmak olacaktır.

Haberin Devamı

Bu alana giriş yaptıktan sonra ise açılacak olan sayfada üye iseniz e-posta adresi ve şifrenizi girip üye değilseniz üye olmadan devam et butonuna basınız. Bu işlemlerden hangisi size uygunsa onu seçip belirledikten sonra HGS bakiye yükleme işlemini kolayca yerine getirmeniz mümkündür.

Yazarlar