Gündem HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

31.03.2018 - 15:44 | Son Güncellenme:

Otoyol ve köprülerden sürücülerin daha hızlı geçişini sağlayan sisteme, HGS denir. HGS kartında yeterli bakiye olmadan geçiş yapan sürücülere ceza kesilir. Ceza kesilen sürücüler, bakiye yüklemeleri halinde ihlalli geçiş için ceza ödemezler. HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır

HGS bakiye sorgulama işlemi; e-Devlet, PTT, bankalar ve telefon aracılığı ile yapılır. Sürücülerin HGS kartında sürekli olarak bakiye bulunması gerekir. Kartında bakiye olmadan geçiş yapanlara ceza kesilir. Kart sahipleri, otomatik ödeme talimatı vererek de ihlalli geçişi önleyebilirler. HGS kartı için bakiye yükleme işlemi, PTT şubelerinden ya da mobil uygulama üzerinden yapılabilir.

Haberin Devamı

HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

HGS bakiye sorgulaması e-Devlet dışında; PTT, bankalar ve telefon aracılığı ile yapılır. Sorgulama seçeneklerinden en fazla kullanılan, e-Devlet seçeneğidir. e-Devlet ile sorgulama, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. e-Devlet uygulamasına giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısında bulunan PTT Genel Müdürlüğü menüsü açılır. Menüden ‘’HGS Bakiye Sorgulama’’ seçeneği kullanılarak sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir.
Telefon ile HGS bakiye sorgulama işlemi; 444 1 778 veya 0580 460 60 60 numaralı telefonlar aranarak yapılabilir. Bankalar ile HGS bakiye sorgulaması; banka şubelerinden ve mobil uygulamalardan yapılabilir. PTT ile HGS bakiye sorgulaması ise; ptt.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. İnternet sitesinde yer alan ‘’HGS Bakiye Sorgulama’’ bağlantısından, kalan HGS bakiyesi öğrenilebilir.

Haberin Devamı

HGS CEZASI NASIL SORGULANIR?

HGS ceza sorgulama, e-Devlet uygulaması ve PTT internet sitesi ile yapılabilir. e-Devlet uygulamasından sorgulama, turkiye.gov.tr internet sitesine giriş yapılarak gerçekleştirilir. Uygulamada e-Hizmetler bölümünden PTT Genel Müdürlüğü menüsüne girilir. Menüde bulunan ‘’HGS Geçiş İhlalli Geçiş’’ bağlantısı kullanılarak sorgulama yapılabilir. HGS cezası ise, banka şubeleri, internet bankacılığı ve mobil uygulama seçenekleri kullanılarak ödenebilir.

HGS KARTI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları plakaya tanımlıdır. Plakaya tanımlı olduğu için, ücretlendirme de plakaya yapılır. Bu nedenle HGS kartı başka araçlar için kullanılamaz. Aracını satan kişiler, HGS kartlarını PTT şubelerinden iptal ettirebilirler. Eski kartta kalan HGS bakiyesi de yeni karta eklenebilir.