Gündem HGS bakiye ve geçiş ihlali online sorgulama

HGS bakiye ve geçiş ihlali online sorgulama

13.03.2015 - 13:43 | Son Güncellenme:

HGS ile bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işlemleri online olarak hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. HGS hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

HGS bakiye ve geçiş ihlali online sorgulama

Araç sürücülerinin köprü ve otoyol gişelerinde yaşadıkları trafik çilesi ve yoğunluğuna çözüm olması amacı ile uzun yıllardır kullanılan OGS ve KGS gişelerinde HGS dönemi başladı. HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) ile birlikte köprü ve otoyollarda bulunan ücretli geçiş gişelerinden daha seri geçişler yapılabiliyor. Böylelikle de ücretli geçişin bulunduğu köprü ve otoyol gişelerindeki geçişten kaynaklı trafik yoğunluğunun en aza indirilmesi sağlanabiliyor. HGS ile birlikte köprü ve otoyollardaki gişelerden kartlı geçiş devri sona eriyor. Çünkü alınan yeni HGS kartlarına entegre çipli HGS etiketleri bulunuyor. Aracın rahat görünen ve okunan kısımlarına yapıştırılan HGS çipli etiketi ile otomatik olarak geçiş sırasında ücret tahsili yapılarak, araç sürücüleri hiç durmadan gişelerden geçiş yapabiliyor.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

HGS gişeleri sayesinde köprü ve otoyol gişelerinde kart okutma çilesinden kaynaklanan trafik yoğunluğunun ortadan kaldırılması sağlanabiliyor. KGS ve OGS kullanan araç sürücülerinin HGS’ ye geçişini kolaylaştıracak uygulamalarda bulunuyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü ortak çalışması kapsamında HGS kart ve HGS çipli etiket alımları PTT şubelerinden yapılabiliyor. HGS bakiye yönetimi de PTT aracılığıyla kolaylıkla yapılabiliyor. Geçiş sürecinde yaşanan sorunlar dolayısı ile araç sürücüleri Hızlı Geçiş Sistemi ile köprü ve otoyol gişelerinden yüzde 20 indirimli geçiş yapabiliyor.

HGS kart ve HGS çipli etiket alımları PTT şubelerinden araç ruhsatı ve kimlik ile bireysel başvurularla alınabiliyor. HGS bakiye yönetimi için PTT Genel Müdürlüğü Müşteri Hizmetleri araç sahiplerine hizmet veriyor. Hızlı Geçiş Sistemi teknolojik altyapısıyla da araç sürücülerine HGS bakiye yönetiminde de önemli avantajlar ve kolaylıklar getiriyor. HGS’ de artık araç sürücülerine doğrudan HGS bakiye limitinin azalması ve tükenmesi durumunda sisteme verilen cep telefonu numarasına güncel bilgilendirme SMS’ i gönderiliyor. PTT müşteri hizmetleri internet sayfasında HGS geçiş ihlali sorgulamada yapılabiliyor.

Haberin Devamı


Araç sürücüleri için bir diğer önemli kolaylık ise HGS bakiye sorgulamalarının internetten yapılabiliyor olması. PTT müşteri hizmetleri sayfasında bulunan müşteri hizmetleri ekranında e-posta adresi ve şifre ile giriş yaparak sorgulama yapılabiliyor. Burada bakiye sorgulama yapabilmek için üyelik sayfasından T.C. kimlik numarası, e-posta adresi ve 2 defa şifre girdikten sonra güvenlik doğrulama yaparak, üyelik işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Araç sürücüleri üyeliklerini tamamlayarak, sisteme giriş yapabiliyor ve güncel bakiye durumunu öğrenebiliyor. Araç sürücüleri dilerlerse PTT müşteri hizmetlerini telefonla arayarak da bakiye sorgulaması yapabiliyor.

Araç sürücüleri köprü ve otoyol gişelerinden uygun olmayan ve yasa dışı geçişlerinden kaynaklı olası ceza durumlarını öğrenmek için PTT müşteri hizmetleri internet sayfasındaki HGS geçiş ihlali sorgulama bölümünden geçiş ihlali cezası sorgulamalarını yapabiliyor. Hızlı Geçiş Sistemi bakiye tükenmesi gibi çeşitli sebeplere bağlı yapılan geçiş ihlallerine ilişkin HGS geçiş ihlali sorgulamaişlemini ‘plaka numarası’ ve ‘güvenlik kodu’ doğrulamasını yaparak, plakaya bağlı geçiş ihlali bulunup bulunmadığını öğrenebiliyor.