Gündem HGS geçiş ihlali sorgulama yaparak cezanızı sorgulayın!

HGS geçiş ihlali sorgulama yaparak cezanızı sorgulayın!

15.10.2015 - 14:25 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali sorgulamanızı yaparak aracınıza kayıtlı olan herhangi bir cezanın olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu sorgulamayı yapmak oldukça kolay. Daha detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulama yaparak cezanızı sorgulayın

Bu yazımızda sizlere HGS geçiş sistemleri hakkında birtakım bilgiler vereceğiz. HGS, Hızlı Geçiş Sistemi anlamına gelmektedir. Hemen hergün karayolları üzerinde trafikte bir şekilde yer alıyoruz ve yaşanan sorunlara tanık oluyoruz. Bu durumun önüne geçebilmek adına HGS sistemi getirildi. Böylece yollar ve köprülerin rahatlatılması amaçlandı. Trafik sıkışıklıklarının önüne geçilmeye çalışıldı. Bu amaçlar ile böyle bir sisteme keçilmesine karar verildi. Belirli yollar ve köprüler ücretlendirmeye tabi tutuldu.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAHAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEİŞLEMİ VE DETAYLAR!

Gişe sistemleri üzerinden geçiş yapabilmek için bir nevi kayıt işlemi yapılması gerekmektedir. HGS kartınızı temin edip, içerisine nakit yüklemesi yaparak gişelerden geçiş işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. HGS kartının temin işlemi PTT şubeleri ile birlikte anlaşmalı bankalar ile olmaktadır ve içerisinde yeterli miktarda nakit olduğu sürece geçiş işlemleri başarıyla yapılabilmektedir.

Ayrıca kartınızın içerisinde yeterli miktar yokken yada HGS kartınız yokken gişelerden geçiş yapmanız durumunda cezai işlem görmenize sebep olur ve böylece ceza almanıza yol açabilir. Bu durumun önüne geçmek için kartınız yok ise ilk olarak bir HGS geçiş kartı temin etmeniz gerekmektedir yada kartınız bulunmakta ise sizlere vereceğimiz talimatlar ile HGS bakiye sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Geçiş ihlali yapıp yapmadığınızı öğrenebileceğiniz bir yol bulunmaktadır. Bunun için ilk olarak hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Açılan sayfanın sağ üst köşesinde yer alan geçiş ihlali sorgulama tuşuna basınız. Daha sonrasında giriş işlemini yapabilmek için herhangi bir üyelik bilgisi istenmemektedir. Araç plaka numarasını yazıp, güvenlik resminde yer alan bilgileri de doldurup Sorgula butonuna basarak, geçiş ihlali yapıp yapmadığınızı kolay ve basit bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Yapabileceğiniz bir diğer sorgulama işlemi de HGS bakiye sorgulama işlemidir. Yine aynı şekilde hgsmusteri.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Açılan sayfada sağ üst köşede Müşteri Hizmetleri Giriş kısmı bulunmaktadır. Bu kutucuk üzerin de sizlerden bir takım üyelik bilgileri istenmektedir. Daha önce üyeliği bulunmayan kişilerin Üye Olun butonuna basarak, çeşitli kimlik bilgilerinin istendği bir sayfaya ulaşması sağlanacaktır. Burada mail adresiniz, isminiz ve soyisminiz gibi bir takım sorular bulunmaktadır. Sistem üzerine üye olarak kaydı bulunan kişilerin herhangi bir kayıt işlemi yapmasına gerek kalmayacaktır. Sadece mail adresi ve şifre ile giriş yaparak HGS geçiş ihlali sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Böylece herhangi bir yere gitmenize gerek kalmadan sadece internet üzerinden sorgulama işlemini tamamlamış bulunmaktayız. Bu da çağımızın ve internetin getirdiği en büyük kolaylıklardan biridir. Sonuç olarak HGS bakiye sorgulama işlemini yaparak, HGS kartınızın içerisinde yer alan bakiye bilgilerine ulaşabilir ve geçiş ihlali ile sonuçlanmadan önce bakiye yükseltme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Böylece HGS ile ilgili vermiş olduğumuz bilgilerin sonuna gelmiş bulunmaktayız. HGS ile ilgili herhangi bir sorun yaşamanız halinde anlaşmalı bankalara yada PTT kurumuna giderek gerekli bilgileri temin edebilirsiniz.

Yazarlar