Gündem HGS Geçiş İhlali Ve Hgs Bakiye Sorgulama-Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılıyor?

HGS Geçiş İhlali Ve Hgs Bakiye Sorgulama-Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılıyor?

25.04.2015 - 14:03 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama ve ödeme işlemlerinin online olarak yapılması pek çok fayda sağlamaktadır. HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama ile HGS hakkında bilgilere kolayca ulaşılabilmektedir. HGS bakiye sorgulama hakkında tüm detaylar haberimizde!

HGS Geçiş İhlali Ve Hgs Bakiye Sorgulama-Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılıyor

Hızlı Geçiş Sistemi, yani kısaca HGS, bundan birkaç yıl önce ismi OGS olan uygulamanın, yeniden düzenlenmiş ve geliştirilmiş halidir. Otoban, köprü ve otoyol üzerinden, hızlı, kesintisiz ve daha ucuz şekilde geçmeye olanak sağlayan HGS uygulaması, bir HGS kart kullanılması şekli ile vatandaşa bu hizmetlerini ulaştırmaktadır.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

HGS uygulaması aracılığı ile, otoban ya da köprülerden daha rahat ve akıcı bir şekilde geçebilmek için, bir HGS kart edinmeniz gerekmektedir. HGS kartınızı almanızın ise birkaç yolu vardır. İsterseniz herhangi bir PTT şubesine başvuru yaparak ya da isterseniz, karayollarının giriş ve çıkış noktalarında yer alan PTT merkezleri üzerinden HGS kartınızı alabilirsiniz.

HGS Bakiye Sorgulama

Köprü, otoban ve otoyollardan daha avantajlı ve hızlı geçmek için kullanmakta olduğunuz HGS kartınızın içinde bulunan ve kullanımdan geriye kalan bakiyenizi öğrenmeniz için, HGS dolum merkezlerine kadar gitmenize gerek yoktur. Çünkü HGS bakiye sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile yapmanız mümkündür. İnternet üzerinden yapılabilen HGS bakiye sorgulama işlemleri çok pratiktir ve fazla zamanınızı almaz. Bu durumda internet aracılığı ile yapılan ve HGS kartımızda ne kadar geçiş hakkımızın kaldığını bize bildiren, HGS bakiye sorgulaması işlemleri şöyledir;

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulaması işlemleriniz yapabilmeniz için, öncelikle, PTT müşteri hizmetleri web sayfasındaki sistemine üye olmanız gerekmektedir. Bu sisteme üyelik işlemleri ise aşağıda anlatıldığı gibidir;

adresine giriş yapınız.

Burada, açılacak sayfanın sağ üst tarafında bulunan ve, ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ adı ile hazır bulunan alana geliniz.

Daha sonra açılacak yeni sayfada, ‘Üye Olun’, ‘Şifremi Unuttum’ ve ‘Aktivasyon İletisini Kaybettim’ şeklinde bulunan bölümleri göreceksiniz. Bu bölümler arasından, ‘Üye Olun’ yazan bölüme geliniz.

Bu şekilde yaptıktan sonra, T.C kimlik numaranızı ya da Vergi numaranızı ve kendinizin belirlemiş olduğu şifrenizi, sayfadaki ilgili alanlara yazınız ve sonrasında, aldığınız şifreyi, onay işlemleri için tekrar yazınız.

Daha sonra, burada yer alan güvenlik kodunu yazınız ve son aşamada ise sayfada bulunan ve ‘Üye Ol’ yazan alanı işaretleyiniz.

Anlattığımız bu şekilde üyelik işlemlerinizi yapmanızın ardından, HGS bakiye sorgulaması işlemlerinizi ise aşağıdaki gibi yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulaması yapabilmek için ilk önce, adresine giriş yapınız.

Burada ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ yazan bir sayfa açılacaktır. Bu alanı tıklayınız.

Devamında bu sayfadaki, ‘e-posta’, ‘şifre’ ve ‘güvenlik kodu’ bölümlerini doldurunuz.

En son işlem olarak, ‘Giriş Yap’ seçeneğine tıklayınız.

HGS geçiş ihlali sorgulama

HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemlerinizi de yine internet üzerinden PTT müşteri hizmetleri sayfası aracılığı ile yapabilirsiniz. Buna göre;

PTT müşteri hizmetleri sayfası olan adresine giriş yapınız.

Burada her hangi bir üyelik işlemi yapmadan, HGS geçiş ihlali sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Daha sonra, bu sayfaya giriş yaparak; var ise, ceza ya da cezalarınızın tutarını, kesildiği saatini, konumunu, tarihini ve cezanızın ya da cezalarınızın son ödeme tarihlerini öğrenebilirsiniz.

Bu HGS geçiş ihlali sorgulaması sayesinde, çok geç olmadan ve daha fazla zarara uğramadan, HGS geçiş ihlali durumunuzu öğrenmiş ve ona göre tedbir almış olursunuz.