Gündem HGS Güncel Bakiye Öğrenme ve Geçiş İhlali Sorgulama nasıl yapılır?

HGS Güncel Bakiye Öğrenme ve Geçiş İhlali Sorgulama nasıl yapılır?

24.08.2015 - 21:17 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgileri alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS Güncel Bakiye Öğrenme ve Geçiş İhlali Sorgulama nasıl yapılır

Dijital teknolojiler hem fiziksel hem de sanal olarak yaşamın her anında kendisine son derece önemli bir yer ediniyor. Özellikle de son yıllarda kamu kurumlarının vatandaşa sundukları hizmetlerde internet teknolojisini aktif olarak kullanmaya başlamaları ile birlikte mesai saati zorunluluğu ve kurum binasına giderek işlem yapma zorunluluğu tamamen ortadan kalkıyor. Geçtiğimiz dönemler içerisinde test çalışmaları başarıyla tamamlanmasından sonra tüm Türkiye’deki köprü ve otoyollarda kullanılmaya başlanan modern teknolojik altyapıdaki Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) içinde internette online hizmetler bulunuyor.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşın HGS ücretli geçiş gişelerinde duraksama yapmalarına gerek kalmadan, seri geçişler yapabilmelerine yardımcı olan HGS ücretli geçiş sistemi kapsamında bakiye durumunu artık internet üzerinden online HGS bakiye sorgulama işlemi ile öğrenebilme imkanı bulunuyor. Ayrıca araç sürücülerinin çeşitli nedenlerden dolayı HGS ücretli geçiş gişelerinden yaptıkları geçiş ihlallerinden kaynaklı herhangi bir cezalarının bulunup bulunmadığını veya bulunan cezalarının ayrıntılarını öğrenebilmelerine yardımcı olacak HGS geçiş ihlali sorgulama hizmeti bulunuyor. Vatandaşın günümüz modern teknolojisi ile bulundukları her yerden internete erişi sağlayabilme fırsatına sahip olduğu bugünlerde PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından dijital platformda hizmete açılan online müşteri hizmetleri ile birlikte HGS bakiye sorgulama gibi işlemler çok daha pratik biçimde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/hgs.jsf adresinden doğrudan erişim sağlanabilen HGS PTT Müşteri Hizmetleri resmi web sayfasından online HGS bakiye sorgulama işlemlerini sadece üye olarak gerçekleştirebilmek mümkündür. Vatandaşın kişisel bilgilerinin güvenliği ve daha pratik sorgulamalar yapabilme gibi fırsatlardan yararlanabilmesini amaçlayan bu üyelik işlemleri için öncelikle web sayfasındaki müşteri hizmetleri giriş ekranından ‘yeni üye’ penceresine ulaşılması gerekiyor. Bu ekranda vatandaş ‘T.C. kimlik numarası/vergi numarası’ ve ‘e-posta adresi’ ile birlikte şifre belirleyerek, sisteme üye olunabiliyor.

Sisteme üye olan vatandaşlar e-posta ve şifre ile sisteme giriş yaparak online HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Böylelikle artık internete erişim sağlayabildiği her yerden son derece pratik bir şekilde HGS kart ve etiketlerindeki ortak bakiyenin güncel durumunu öğrenerek, olası bakiye yetersizliği gibi durumlar ile karşı karşıya kalmama imkanından yararlanabiliyor. Bu sebeple de vatandaşlar tarafından dijital platformda en sık kullanılan online hizmetler arasında kendisine yer buluyor.

Haberin Devamı

Dijital platformdaki PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında yapılabilen online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerinde ise herhangi bir üyelik gerekli değildir. Vatandaş web sayfasındaki geçiş ihlali sorgulama penceresinden son derece pratik bir şekilde HGS geçiş ihlali sorgulama yapabiliyor. Bu sorgulama işlemlerinde gerekli olan tek bilgi ise sorgulanacak aracın plaka bilgisi oluyor. Böylelikle günün her saatinde son derece pratik bir şekilde aracın HGS cezasının olup olmadığını ve HGS kartının güncel bakiye durumunun ayrıntılı dökümünü alabilmek mümkün hale geliyor. Bu kolaylıkları ve yaşamın önemli parçalarından birisi olması nedeni ile vatandaşlar tarafından çok sık biçimde kullanılan online hizmetlerdir.