Gündem HGS sorgulama ve EGM trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?

HGS sorgulama ve EGM trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?

28.12.2015 - 23:20 | Son Güncellenme:

PTT müşteri hizmetleri üzerinden HGS sorgulama işleminizi ve Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden trafik cezası sorgulamanızı yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

HGS sorgulama ve EGM trafik cezası sorgulama nasıl yapılır

Ülkemizde bulunan köprü ve otoyollardan geçiş yapabilmek için bir ücret ödemeniz gereklidir. Devlet bu ücreti alabilmek için köprü ve otoyol girişlerinde HGS sistemlerini hizmete sokmuştur. Sürücüler bu sistem sayesinde köprü ve otoyol girişlerinde hiç durmadan seri bir şekilde geçiş yapabilir. HGS sistemi ile geçiş yapabilmek için ilk olarak PTT kurumlarına veya anlaşmalı bankalara gitmelisiniz. Buradan HGS sistemi için bir kayıt oluşturduktan sonra bir HGS bakiyeniz oluşacaktır. Bu bakiyeye para yatırarak HGS sisteminden geçiş yapabilirsiniz. HGS sistemi için aracınızın ön camına HGS çipini tıklamalısınız. Geçiş yaptığınız sırada sistem bu çipi okuyarak HGS bakiyenizden geçiş ücreti alınır. HGS sisteminden geçiş yaptıktan sonra sisteme kayıtlı olan cep telefonunuza geçiş yaptığınıza ve bakiye azaldığına dair bir bilgi mesajı gelmektedir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS sisteminizde ne kadar bakiyeniz kaldığını HGS bakiye sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini PTT kurumlarından gerçekleştirebileceğiniz gibi anlaşmalı bankalardan da gerçekleştirebilirsiniz. Gelişen internet teknolojisi sayesinde internet üzerinden de HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

HGS müşteri hizmetlerinin internet sitesine giriş yaptıktan sonra bir üyelik almanız gereklidir. Üyelik alma işlemi için müşteri hizmetleri giriş sayfasında bulunan üye olun seçeneğini seçmelisiniz. Üye kayıt sayfasına T.C. kimlik numaranızı, e-posta adresinizi girmelisiniz. Daha sonra bir parola oluşturmalısınız. Son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girdikten sonra üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Giriş sayfasına e-posta adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden gerçekleştirebileceğimiz işlemlerden bazıları da sorgulama işlemleridir. Fatura sorgulama, borç sorgulama, ceza sorgulama gibi sorgulama işlemlerini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini de internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 2 türlü trafik cezası uygulanmaktadır. Sürücü belgesine yazılan trafik cezası kişinin ehliyetine yazılır ve şahısın ödemesi gereklidir. Ama araç plakasına yazılan trafik cezası aracın plakasının yazılır. Aracın sahibi trafik cezasını ödemesi gereklidir. 2 türlü de trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçtikten sonra açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı, doğum tarihinizi, adınızı ve soyadınızı girmeniz gereklidir. Doğru bir şekilde bu bilgiler girildikten sonra sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz. Buradan sorgulama türüne göre sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra araç plakanızı, tescil belge seri numarasını girmeniz gereklidir. Doğru bir şekilde bilgiler girildikten sonra aracınızın üzerindeki trafik cezalarını görebilirsiniz. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama bölümüne giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaranızı ve aile sıra numaranızı girmeniz gereklidir. Bilgileri girdikten sonra sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.