Gündem Hiçbir Nasıl Yazılır? Hiç Bir Tdk Yazımı Ayrı Mı, Bitişik Mi? Hiçbir Kelimesinin Doğru Yazılışı

Hiçbir Nasıl Yazılır? Hiç Bir Tdk Yazımı Ayrı Mı, Bitişik Mi? Hiçbir Kelimesinin Doğru Yazılışı

23.04.2020 - 16:00 | Son Güncellenme:

En çok hata yapılan ve yazım yanlışı gerçekleştirilen sözcükler arasında hiçbir geliyor. Ayrı mı yoksa birleşik mi yazılıp yazılmayacağına dair TDK üzerinden bilgi alınmaya çalışılmaktadır. Peki, hiçbir nasıl yazılır? Hiç bir TDK yazımı ayrı mı, bitişik mi? Hiçbir kelimesinin doğru yazılışı hakkında bilinmesi gerekenler.

Hiçbir Nasıl Yazılır Hiç Bir Tdk Yazımı Ayrı Mı, Bitişik Mi Hiçbir Kelimesinin Doğru Yazılışı

Türk Dil Kurumu'na bakıldığında bu Kelimenin doğru yazılışı ‘Hiçbir’ biçiminde yer almaktadır. Yani bu kelime bitişik olarak doğru şekilde yazılır.

Haberin Devamı

Hiçbir TDK’ya Göre Doğru Yazılışı
TDK’ya göre bu Kelimenin doğru yazımı ‘hiçbir’ şeklinde bitişik olarak ele alınmaktadır. Tek başına da herhangi bir cümle içerisinde kullanırken birleşik biçimde değerlendirmeniz gerekir.
Hiçbir (doğru)
Hiç bir (yanlış)

Hiçbir Kelimesinin Cümle İçerisinde Örnekleri
Hiçbir kelimesini cümle içerisinde göstermek gerekirse;
‘’Hiçbir ayrıntıyı atlamayın.’
‘’Bu iş hiçbir zaman olmayacak.’’

Hiçbir Nedir?
Hiçbir kelimesinin anlamı ‘bir addan önce getirilmek suretiyle, o adın bildirmiş olduğu varlıktan olmadığını anlatan bir söz’ şeklinde tanımlanmaktadır. Verilen bu anlam ile beraber kelimeyi birleşik olarak doğru şekilde yazabilir ve cümle içerisinde kullanabilirsiniz. Özellikle bu kelime daha çok cümlede değerlendirilen sözcükler arasındadır.