Gündem Hırka-i Şerif cami ziyareti açık mı, saatleri kaç? Hırka-i Şerif nedir, nerede, hangi camide bulunuyor?

Hırka-i Şerif cami ziyareti açık mı, saatleri kaç? Hırka-i Şerif nedir, nerede, hangi camide bulunuyor?

22.04.2022 - 11:00 | Son Güncellenme:

Son dakika haberleri arasında Hırka-i Şerif ziyarete açıldı bilgisi yer aldı. Vatandaşlar ise Hırka-i Şerif hakkında bilgi almak için arayışa geçti. Kimi vatandaş Hırka-i Şerif cami ziyareti saatleri kaç? araştırması yaparken, kimi vatandaş ise Hırka-i Şerif nedir, nerede, son ziyaret tarihi ne zaman? sorularına cevap aramaya başladı. Bu mübarek ayda Hırka-i Şerif ziyaretinde bulunmak isteyenlerin bilmesi gereken haberimizde...

Hırka-i Şerif cami ziyareti açık mı, saatleri kaç Hırka-i Şerif nedir, nerede, hangi camide bulunuyor

Hırka-i Şerif'in 2 yıl sonra ziyarete açıldığını söyleyen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Asırlardır İstanbul'umuz Peygamber Efendimizin Veysel Karanî'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif'e ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyor." dedi.

Haberin Devamı

Vatandaşlar ise konuya ilişkin detaylı bilgi almak için arayışa geçti. Peki Hırka-i Şerif cami ziyareti saatleri kaç? Hırka-i Şerif nedir, nerede, son ziyaret tarihi ne zaman?

HIRKA-İ ŞERİF NEDİR?

Hz. Peygamber Muhammed'e ait olduğuna inanılan ve Hırka-i Şerif Camii'nde bulunan hırka. Peygamber’in miraca çıkarken üzerinde bulunduğu ve vasiyeti üzerine Ali ve Ömer tarafından Veysel Karani'ye verildiği rivayet edilir.

Genç develerin boğazlarının altındaki tüylerden dokunmuştur. Sekiz parçadan oluşur. 1,20 cm uzunluğundadır. Bej renktedir. Cam kapaklı gümüş bir sandık içerisinde saklanmaktadır.

HIRKA-İ ŞERİF NEREDE?

İstanbul Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde muhafaza ediliyor.

HIRKA-İ ŞERİF CAMİ ZİYATERİ SAATLERİ, TARİHLERİ NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Veysel Karani'nin 59. kuşaktan torunu, Vakıf Başkanı Barış Samir, İstanbul Valiliği'nin desteğiyle Hırka-i Şerif'i 22 Nisan'da ziyarete açacaklarını belirtmişti. Samir yazılı olarak yaptığı açıklamada, "Her sene Ramazan ayında ziyarete açılan Hırka-i Şerif, 2 yıldır pandemi nedeniyle ziyarete kapalıydı. Ancak bu sene vaka sayılarındaki düşüşün ardından İstanbul Valiliği 'Biz destek olalım ziyarete açın' dedi. Bunun üzerine yaptığımız görüşmelerde hem valilikten hem de emniyetten, güvenlik ve pandemi tedbirleriyle ilgili destek sağlanacağı sözü aldık. Hırka-i Şerif'i 22 Nisan Cuma günü ziyarete açmaya karar verdik. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, ziyaretleri sırasında pandemi kurallarına uymaları" demişti.