Gündem ‘Hocalı katliamı’nı dünyaya duyurdular

‘Hocalı katliamı’nı dünyaya duyurdular

27.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

HocalıKatliamı’nın 27. yıl dönümünde yaşanan vahşeti dünyaya duyurmak için bir araya gelen gönüllü Türk ve Azeri öğrenciler, #hocalıicinpaylas, #hocaliicin ve #shareforkhojaly hashtagları ile hem Türkiye, hem de dünya gündeminde ilk sıralara yükselmek için dün gün boyu paylaşım yaptı...

‘Hocalı katliamı’nı dünyaya duyurdular

‘Hocalı katliamı’nı dünyaya duyurdular
Azerbaycan’da, Ermenilerin 26 Şubat 1992’de 613 kişiyi acımasızca öldürdüğü Hocalı katliamının üzerinden 27 yıl geçti. Katliamı dünyaya duyurmak için bir araya gelen gönüllü Türk ve Azeri öğrenciler, #hocalıicinpaylas, #hocaliicin ve #shareforkhojaly hashtagları ile hem Türkiye, hem de dünya gündeminde ilk sıralara yükselmek için dün gün boyu paylaşım yaptı.

Haberin Devamı

Palmali Şirketler Grubu, Yeni Çağ Medya Grubu ve İstanbul Üniversitesi Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu’nun organize ettiği “Hocalı İçin Paylaş” sosyal medya kampanyası dün İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde yapıldı. Programa İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, Palmali Şirketler Grubu Başkanı, Azeri kökenli işadamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, Azerbaycan milletvekili Sona Aliyeva, MHP Kocaeli milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, sanatçılar Ercan Saatçi, Hülya Avşar ve Ahmet Şafak ile yaklaşık 150 Azerbaycan ve Türk öğrenci katıldı. Konuşmalardan önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından her iki ülkenin de marşlarının okunduğu programda konuklara hazırlanan Hocalı Belgesi izletildi.

Haberin Devamı

‘Unutulmaz bir acı’

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Murat, “27 senedir devam eden bir acı. Unutmamamız gereken bir acı. Bu acıların gençliğimize hatırlatılması gerekiyor. Bugün Azeri kardeşlerimizin acısı bizim acımızdır. Bugün uyumamamız lazım. Artık çağımızın silahı tanklar değil, sosyal medya psikolojik hakimiyet. Dolayısıyla sosyal medyayı dünya nasıl kendi menfaatlerine kullanıyorsa bizim de kullanmamız lazım. Düşmanın silahıyla silahlanmadan ayakta kalmamız mümkün değildir” dedi.

‘100 yıllık soykırım’

Ardından sözü alan Azerbaycan milletvekili Aliyeva, “Bugün çok acı bir gündür. Bu katliamın temelinde Azerbaycan’ın aslını ve kültürünü kırmaktı. Güçlü olmamızı istemiyorlar. Biz bir milletiz, iki devletiz. Ama bakmayın iki devlet olduğumuza. Ayrı kaldık, parçalandık ama biriz. Ve yine bugün bile birlikte olmalıyız. 100 yıldan beridir 100 bine yakın Azerbaycanlı öldürüldü. Burada maksadımız 100 yıl önce olanları bugün bütün dünyaya duyurmak” diye konuştu.

Azeri işadamı Mansimov ise, “27 senedir acı susmayan ve dinmeyen bir acı. Ermeni lobileri nasıl çalışıyorsa, biz onlardan daha verimli ve aktif çalışacağız. Kaba güç ile değil, zeka ile savaşacağız. Bu ermenilerin gerçek yüzünü bütün dünyanın görmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Hocalı katliamı’nı dünyaya duyurdular

‘Haç-hilal savaşı’

MHP milletvekili Saffet Sancaklı, Hocalı soykırımı ve Srebrenitsa katliamının ikisinin de tesadüf olmadığını belirterek, “Bu soykırımlar yüz yıllardır haç ve hilal savaşından doğan, Hristiyan dünyasının, Türk İslam dünyasını yenme ve yok etme projeleridir. Bu olay aslında Ermenilerin 200 yıldır devam eden denizden denize Ermenistan hayalinin en kanlı parçasıdır. Bu katliamları unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bu organizasyon bu konuda gerçekten yapılmış güzel bir etkinliktir” dedi.

Hülya Avşar ise, “Tarihimiz unutulmamalı. Sonuna kadar milletimize sahip çıkmalıyız. Bu zaten Türk milletinin kanında olan bir duygu. Ama gönül ister ki her zaman barış olsun” ifadelerini kullandı. Konukların konuşmalarını sürdürürken, Genel Kurul’da bulunan Türk ve Azeri öğrencilerde bir yandan tweet attı.