Gündem Hoşça kal dedi ve... ölüme gitti

Hoşça kal dedi ve... ölüme gitti

18.04.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Boğaziçili Sinem Meriç, sevgilisi Hakan Peker’e cep’ten, "Hoşça kal bebeğim, seni seviyorum" diye mesaj geçtikten sonra kendini astı...

Hoşça kal dedi ve... ölüme gitti

Hoşça kal dedi ve... ölüme gitti

Boğaziçili Sinem Meriç, sevgilisi Hakan Peker’e cep’ten, "Hoşça kal bebeğim, seni seviyorum" diye mesaj geçtikten sonra kendini astı...

YAŞAR ÇAKMAK BİRSEN ALTUNTAŞ

Boğaziçi Üniversitesi’nin Etiler’deki Superdorm Öğrenci Yurdu’nun banyosunda bilgisayar kablosuyla intihar eden 22 yaşındaki Sinem Meriç, pop müziğin ünlü yıldızı Hakan Peker’in sevgilisi çıktı. Ünlü şarkıcı, Meriç’in intihardan önce kendisine, "Hoşça kal bebeğim, seni seviyorum" diye mesaj çektiğini söyledi. Doktorlar, intihar haberini duyunca sinir krizi geçiren Peker’e sakinleşmesi için iğne yaptı.

Bir yıldır birliktelerdi
Yönetim Bilişim Sistemleri 3. sınıf öğrencisi olan Meriç’le arkadaşlığının bir yıl önce başladığını belirten Peker, şunları söyledi: "Sinem ile bir yıldır birlikteyiz. Bu ilişki bir kaçamak değil, çok ciddi bir temelde ilerliyordu. Ailesinin de birlikteliğimizden haberi vardı, ama Sinem’in psikolojik problemleriyle uğraşıyorduk. 4 - 5 aydır psikolojik tedavi görüyordu. 15 gün önce de intihara kalkışmıştı. Bana geçtiği mesajdan bunu anladım. Y harfine basacağına z harfine basmıştı sarhoş gibi. İntihara teşebbüs ettiğini anladım. Koşup kaldığı yurda gittim, doktora götürdük ve onu kurtardık ama bu kez başardı. "Veda Busesi" isimli şarkının klibinde de oynamak istedi. Demek ki aklı hep vedadaymış."

‘Mesajını geç gördüm’
Peker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Abisi onu birkaç günlüğüne İzmir’e götürmüştü ve döndüğünde gayet iyiydi. İntihar ettiği sırada oğlum Murat ile yemek yapıyordum. Bana ‘Hoşça kal bebeğim, seni seviyorum’ yazan bir mesaj göndermiş. Keşke erken fark etseydim. Yurda gittiğimde binanın önünde polisler vardı. ‘Kaybettik’ dediler. Onu iyileştirmeye çalışırken bu acı bana çok ağır geldi. Onu oğlumla İtalya’ya, Fransa’ya götürmüştüm. Sırf rahatlasın, kendisini ne kadar sevdiğimi görsün diye ama olmadı. Not ortalaması 3.5’ti. Mezun olsaydı onur belgesi alacaktı. 4 aydır hayatımı ona adamıştım, şu anda yaşadıklarımı Allah kimseye yaşatmasın."

Lise yıllığında Sinem için bu satırlar yazılmış
Ölüme yakınlığını sevdim ben senin!
REŞİT ÇAĞLIYANGİL DHA

Selma Yiğitalp Süper Lisesi mezuniyet yıllığında arkadaşları, Sinem Meriç’i "Bilinmez kutu ve ölüme yakın" olarak tanımlıyor. Liseden 1998’de mezun olan Sinem için kız arkadaşları şunları yazmış:
• Ben senin acılarını sevdim. Senin kötü yanını yaşamdan çok ölüme yakın oluşunu, özündeki saflığı sevdim. "Ö"
• Nasılsın? Nesin? Ne değilsin? Bilemiyorum. Gözyaşların nasıl da yakışıyor yüzüne. "E"
• Yerini bilip de keşfedemediğimiz hazine! Köprüler kurduk sana ulaşan ama hep baktık ki köprü yıkılmış. "Ö"

Arkadaşları: İlişki onu yıprattı
BÜLENT ÖZDEMİR

Bir süredir bunalımda olan Meriç’in Fransız Lape Hastanesi’nde 2 ay tedavi gördüğü öğrenildi. Genç kızın Hakan Peker’le ilişkisi nedeniyle yıprandığını belirten arkadaşları da şunları söyledi: "Kendi sınıfından arkadaşlarıyla daha kalabalık bir odaya çıkmak istedi. Okul yönetimi izin vermedi. Ailesi de okul müdiresini, kızlarını yalnız bırakmamaları konusunda uyardı. Son zamanlarda çok sorunu vardı."

‘Sesi çok neşeliydi’
Baba Mehmet Meriç, kızı ölmeden yarım saat önce telefonla görüştüklerini belirterek, "Kızım hırslıydı, sürekli ders çalışırdı. 1.5 yıl önce psikolojik tedavi görmeye başladı. Okulunda tedavi görüyordu. Okula ara vermesini istedik, dinlemedi. Annesi üç gün önce yanındaydı. Pazartesi gecesi saat 21.30’da telefonla görüştük, sesi oldukça neşeli geliyordu. Yarım saat sonra ise banyoda bulunmuş. Peker’le ilişkisini bilmiyordum" dedi.




GÜNCEL