Gündem Hükümlü olduğu davada 36 yıl sonra tanık oldu

Hükümlü olduğu davada 36 yıl sonra tanık oldu

15.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da kalp krizi geçirerek hayatını yitiren Ünal Osmanağaoğlu’nun, Ankara’nın Bahçelievler semtinde 1978’de 7 TİP’li öğrenciyi öldürdüğü gerekçesiyle AİHM kararıyla yeniden yargılandığı davada, “Bahçelievler Katliamı Davası”ndan hükümlü Haluk Kırcı “tanık” olarak ifade verdi.

Hükümlü olduğu davada  36 yıl sonra tanık oldu


Bahçelievler’deki eylemi kendisiyle birlikte Kürşat Poyraz, Mahmut Korkmaz, Ercüment Gedikli ve Abdullah Çatlı’nın gerçekleştirdiğini söyleyen Kırcı, Ünal Osmanağaoğlu ile Duran Demirkıran, Ömer Özcan ve Bünyamin Adanalı’nın olayda yer almadığını savundu. Kırcı, şunları kaydetti: “Biz aptal değiliz. İçimizdeki MİT ve polis ajanları ismimizi verdi. Bizi aramaya başladılar, ama biz de tedbiri almış, dağılmıştık. Olay bir intikam saldırısıydı, o gece planlandı ve yapıldı. 5 kişiyi ben infaz ettim, 2 kişiyi Abdullah Çatlı. ‘İnfaz ettim’ derken, bunu göğsümü gere gere söylemiyorum. Ama, o günkü şartlarda anlaşılabilecek şeyler. Osmanağaoğlu suçsuz yere 14 sene hapiste yattı.”
İşkence araştırılsın
7 TİP’linin avukatı Erşen Sansal, Demirkıran’ın Aralık 1978’de, merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun 1981 Şubat’ta ifade verdiğini, bu tarihte “işkence” altında ifade verdilerse şikayette bulunup bulunmadıklarının araştırılmasını istedi. Mahkeme, Demirkıran ve Gedikli’nin duruşmada dinlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.