Gündem Hurşit Tolon da dolandırıldı

Hurşit Tolon da dolandırıldı

06.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski 1. Ordu Komutanı, emekli Org. Hurşit Tolon, telefon dolandırıcılarına 12 bin 260 dolarını kaptırdı

Hurşit Tolon da dolandırıldı

Kendilerini telefonda hakim ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, eski 1. Ordu Komutanı, emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un
12 bin 260 dolarını aldı. Tolon’u FETÖ operasyonu bahanesiyle tuzağa düşüren ve aralarında Suriyeli bir şüphelinin de yer aldığı dolandırıcıların, 8 vatandaşı daha aynı yöntemle dolandırdığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

FETÖ bahanesiyle

Ergenekon kumpasında yargılanan ve beraat eden Hurşit Tolon, FETÖ operasyonu bahanesiyle tuzağa düşürüldü. Telefon dolandırıcıları, FETÖ üyelerinin Tolon’un ev telefonuna bağlı internet hattı üzerinden görüşme yaptığını ve bankadaki parasının da Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderilmeye çalışıldığını söyledi. Dolandırıcılar, Tolon’u hem bankada hem ABD’de operasyon yapılacağına inandırdı.

Polis zannetti

Parmak izi alınması için paraları teslim etmesi söylenen Tolon, polis zannettiği dolandırıcılarla buluştu. Parayı teslim etti, ancak operasyon gerçekleşmeyince dolandırıldığını anladı.

Tolon’un bu kişilere yaklaşık 12 bin 260 dolarını (56 bin TL) kaptırdığı öğrenildi. Daha önce de İstanbul’da Prof. Dr. Canan Karatay ile ceza hukuku uzmanı Prof. Dr. Erdener Yurtcan, telefon dolandırıcılarının tuzağına düşmüştü.

Haberin Devamı

Hurşit Tolon da dolandırıldı

İki kişi tutuklandı

Hurşit Tolon’u dolandıran kişilerin, 8 vatandaşı daha aynı yöntemle dolandırdığı ortaya çıktı. Polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu bir vatandaşın 60 bin lirasının kurtarıldığı bildirildi. Şüphelilerden Suriye uyruklu Hishan Al J. ve Tuncay Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.