Gündem Hüseyin yürümek için destek bekliyor

Hüseyin yürümek için destek bekliyor

30.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Doğumda beyin felci geçiren Hüseyin’in tedavisi terör olayları nedeniyle yarım kaldı. Çatışmalar esnasında zırhlı araçla Nusaybin’den çıkarılarak İstanbul’a getirilen Hüseyin, fizik tedavi seansları için destek bekliyor

Hüseyin yürümek için destek bekliyor

Mardin’in Nusaybin ilçesinde dünyaya gelen Hüseyin Yalçın’ın ailesi henüz 1 aylıkken nefes almakta zorluk çektiğini fark etti. Aile gidilmedik hastane bırakmadı. Hüseyin bebeğe uzun süre teşhis konulamadı. Adana, Mardin, Malatya, Diyarbakır’da bir çok hastanede tedavi gören minik Hüseyin’in geçirdiği nöbetlerin sayısı iyice arttı. Beslenme problemleri de gün yüzüne çıktı. Diyarbakır’da yapılan tahlil ve tetkikler sonucu Hüseyin’e ancak 2 yaşına girmek üzereyken “serebral palsi” ve “epilepsi” teşhisi kondu. Baba Esat Yalçın bu üç yıl boyunca hiç çalışamadı. Hüseyin’in durumu daha da kötüleşince aile soluğu İstanbul’da aldı. Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisine başlanan minik çocuk iyileşmeye başladı ve Nusaybin’den gelip giderek tedavisine devam etti.

Haberin Devamı

Ancak ilçede terör olayları başladı. Bombaların ve hendeklerin arasında mahsur kalan Hüseyin’in tedavisi sokağa çıkma yasaklarıyla yarım kaldı. Durumu ağırlaşan Hüseyin, Mardin Valiliği izniyle sokağa çıkma yasağına verilen bir günlük arada zırhlı araçlarla Nusaybin’den tahliye edilerek 2016’da İstanbul’a geldi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aileye ev tutabilecekleri miktarda yardım yapıldı. İmkanlara en uygun kira fiyatları Esenyurt’ta olduğundan buradan ev kiralayan aile Esenyurt Belediyesi ve komşuların yaptığı eşya ve yiyecek yardımları sonucu bir düzen kurarak oğulları için İstanbul’da yaşamaya başladı. O tarihten sonra tekrar memleketlerine dönemeyen Yalçın ailesi hem bir bodrum katında yaşam mücadelesi veriyor hem de oğulları Hüseyin’i tedavi ettirmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Yardım bekliyor

Hüseyin’in tedavisi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde sürüyor. Ancak aylık 8 seanslık tedavi Hüseyin’in gelişim süreci için yetersiz. Doktorların tavsiye ettiği aylık 20 seans için merkeze para ödenmesi gerekiyor. Yalçın ailesinin başvurusuyla İstanbul Valiliği onaylı yardım hesabı açıldı. Hesapta Nisana ayına kadar yaklaşık 70 bin lira toplanması hedefleniyor.

'Yeter ki oğlum iyileşsin'

6 yıldır oğlu için mücadele eden baba Esat Yalçın “Neyim var neyim yok sattım. Üstüne milyarlarca borçlandım. Hiçbir masraftan kaçmadık. Yeter ki oğlum iyi olsun hiçbir şey gözümde değil” diyor.