Gündem ‘Huzur’lu uzlaşma

‘Huzur’lu uzlaşma

07.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul’da trafikte çıkan tartışma, huzurevi ziyaretiyle tatlıya bağlandı. Mecidiyeköy’de trafikte tartışan iki sürücüden Serkan T. diğer sürücü Mehmet A.’ya küfretti. Bunun üzerine Mehmet A. savcılığa başvurarak kendisine küfreden sürücüden şikâyetçi oldu.

‘Huzur’lu uzlaşma

Hakaret suçunun uzlaşma kapsamında olması nedeniyle savcılık, dosyayı Uzlaştırma Bürosu’na gönderdi. Bunun üzerine savcılık uzlaşmacısı şikâyetçi tarafı arayarak uzlaşma teklifinde bulundu. Şikâyetçi Mehmet A. kendisine küfreden Serkan T.’nin bayramda huzurevindeki yaşlıları ziyaret etmesi karşılığında şikâyetinden vazgeçeceğini belirtti. Bu koşulu kabul eden Serkan T. de bayram arifesinde huzurevinin yolunu tuttu. Huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret edip bayramlarını kutlayan Serkan T.’nin huzurevinde çekilen fotoğrafları da dosyaya delil olarak konuldu. Serkan T.’nin yaptığı ziyaret karşılığında şikâyetçi Mehmet A. da şikâyetinden vazgeçti ve dosya kapandı.

‘Huzur’lu uzlaşma

Haberin Devamı

Öte yandan, uzlaşma uygulaması benzer bir çok dosyada sulh sağlanmasına vesile oldu. Muayene sırasında kendisine hakaret eden hastasını savcılığa şikayet eden İstanbul’daki Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acil servis doktoru S.A. şüpheliyi Diyarbakır’daki bir anaokuluna oyuncak bağışlaması karşılığında affetmişti.

Yazarlar