GündemHuzurevinden kaçtı, 3 gün sonra çalılıkta cesedi bulundu

Huzurevinden kaçtı, 3 gün sonra çalılıkta cesedi bulundu

25.06.2025 - 11:08 | Son Güncellenme:

Adana'da geçtiğimiz yıl temsili düğünle gelinlik giyen ve hayali gerçek olan yaşlı kadın, kaldığı huzurevinden izinsiz ayrıldıktan 3 gün sonra çalılık alanda ölü bulunmuştu.

Huzurevinden kaçtı, 3 gün sonra çalılıkta cesedi bulundu

20 Haziran Cuma günü, 83 yaşındaki Sümbül Topbaş'ın Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde bulunan Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nden izinsiz ayrıldığı öğrenildi. Huzurevi yetkilileri, ayrılışın hemen ardından 100. Yıl Polis Merkezi Amirliği'ne giderek durumu resmi olarak bildirdi.

Haberin Devamı

ÇALILIK ALANDA ÖLÜ BULUNDU

Topbaş'tan haber alınamaması üzerine başlatılan aramalar sonuçsuz kaldı. Yaşlı kadın, 3 gün sonra, 23 Haziran akşamı Çukurova ilçesine bağlı Karslılar Mahallesi'nde bir çalılık alanda vatandaşlar tarafından hareketsiz şekilde bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Topbaş'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Buradaki otopsinin ardından cenaze Asri Mezarlığı'na defnedildi.

VALİLİK VE SAVCILIK DEVREDE

Yaşlı kadının ölümü sonrası Adana Valiliği, huzurevindeki uygulamalara ilişkin idari inceleme başlattı. Aynı zamanda, kadının ölümüne ilişkin adli soruşturma da sürdürülüyor. Topbaş'ın ölümünde herhangi bir ihmal ya da dış müdahale olup olmadığının otopsi ve soruşturma raporlarıyla netlik kazanacağı belirtildi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler