Gündem İBB başkanı kim olacak? İBB başkanı seçim sonuçları ne zaman belli olacak?

İBB başkanı kim olacak? İBB başkanı seçim sonuçları ne zaman belli olacak?

28.09.2017 - 12:20 | Son Güncellenme:

İBB başkanlığı için Kadir Topbaş'tan boşalan belediye başkanlığı koltuğu için bugün meclis olağanüstü toplantı gerçekleştirecek. CHP ve Ak Parti'den adayların çıkacağı seçim saat kaçta gerçekleştirilecek? İBB başkanı kim olacak?

İBB başkanı kim olacak İBB başkanı seçim sonuçları ne zaman belli olacak

Kadir Tobpaş'tan boşalan İBB belediye başkanlığı için Büyükşehir Belediye Meclisi bugün Olağanüstü toplantı gerçekleştirecek. İBB yeni belediye başkanının bugün belli olacağı seçim saat kaçta başlayacak? İBB yeni belediye başkanı kim olacak?

Haberin Devamı

İBB MECLİS TOPLANTISI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısı, saat 15.00'te başlayacak.

Kapalı oylamada başkan seçilebilmek için ilk turda Meclis üyelerinin 3'te 2 çoğunluğunun oyunu almak gerekecek. İlk turda sonuç çıkmazsa ikinci turda da 3'e 2 çoğunluk aranacak. İkinci turda da sonuç alınamaması halinde Meclis üyeleri 3. kez sandık başına gidecek. Bu turda Büyükşehir Belediye Başkanı seçilebilmek için Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu yeterli olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Ak Parti'nin 179, CHP'nin 127, MHP'nin 2 üyesi ile bir bağımsız üye bulunuyor.

Seçimde CHP'nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olurken, diğer adaylar henüz açıklanmadı.

Haberin Devamı

Kadir Topbaş, 22 Eylül Cuma günü Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

AK PARTİ VE CHP KENDİ ADAYLARINI GÖSTERECEK

13 yıllık başkan Topbaş geçen cuma günü düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıklamıştı. Kanun gereği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yeniden seçilecek belediye başkanı için bugün toplanılacak. Belediye meclis üyeleri arasından gösterilecek adaylar arasında oylama yapılarak en fazla oyu alan kişi belediye başkanı seçilecek. AK Parti ve CHP grupları kendi adaylarını gösterecek. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu açıklandı. Yeni seçilecek belediye başkanı 2019 seçimlerine kadar İstanbul'u yönetecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen günlerde İstanbul'da yapılan istişare toplantısında ve MYK'da "Görevi devralacak arkadaş, performans gösterirse 2019'da aynı şekilde yola devam edebiliriz" mesajı verdiği öğrenildi.

İSTANBUL'U ALMALIYIZ

Erdoğan, bundan sonraki sürecin son derece önemli olduğunu, belirtti ve "İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır" diye konuştu. İstanbul'daki seçim çalışmalarının şimdiden başlaması talimatı veren Erdoğan, "2019'a daha zaman var demeyeceğiz. Sahaya inme zamanımız geldi. Çok kritik bir döneme giriyoruz. Bu dönemi en iyi şekilde değerlendirip, İstanbul'u almalıyız. Milletvekillerimiz teşkilatımızla birlikte asılalım, bu işi bitirelim. İstanbul'u kazanmak için yüzde 100 performans ile çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Yazarlar