Gündem İBB ‘Şehitler Müzesi’ kuracak

İBB ‘Şehitler Müzesi’ kuracak

11.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), FETÖ/PDY darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

İBB ‘Şehitler Müzesi’ kuracak

İBB Kültür A.Ş. bünyesinde ‘15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’ ile ‘15 Temmuz Şehitleri Kitabı’ için çalışmaların başladığı belirtildi.

Haberin Devamı

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’nde, darbeye direnirken hayatını kaybeden şehitlerin aileleriyle gerçekleştirilecek röportajların yanı sıra yaralanan vatandaşlarla yapılacak söyleşiler de yer alacak. İBB Kültür A.Ş. yetkilileri müze hakkında şu bilgileri verdi: “Her türlü gayret ve çaba sarf edilerek tesisi gerçekleştirilecek olan müzede, tankları durdurmak için hiç tereddüt etmeden araçlarını bariyer yapan vatandaşlarımızın tankların altında ezilen arabaları ve o gecenin izlerini taşıyan her türlü materyal müzede yer alacak. 15 Temmuz gecesinin simgelerinden biri haline gelen Şerife Boz’un kullandığı kırmızı ‘demokrasi kamyonu’nun da müzede yer alması için Boz ile görüşme yapıyoruz. Müzede ‘Demokrasi Nöbetleri’ne ait kareler de yer alacak.”

Haberin Devamı

KIRMIZI KAMYON DA SERGİLENECEK

İBB Kültür A.Ş. yetkilileri, kırmızı kamyonun da müzede yer alması için görüşmeler yapıldığını söyledi.