Gündem İç Anadolu ve Karadeniz’de sağanakla gelen ‘afet’

İç Anadolu ve Karadeniz’de sağanakla gelen ‘afet’

31.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

- ANKARA: Balâ ilçesinde önceki akşam meydana gelen ve bir ölüme neden olan sel ile dolu, 200 bin dönüm ekili alana zarar verdi.

İç Anadolu ve Karadeniz’de sağanakla gelen ‘afet’

- KAYSERİ: Bünyan ilçesinde etkili olan şiddetli yağış, sele neden oldu, bazı evleri su bastı. Sel suları, yoldaki parkeleri söküp sürükledi. Yollarda da çökmeler ve derin yarıklar oluştu. Tarım alanları su altında kaldı. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, çiftçilerin zararının büyük olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Dereler taştı, evleri su bastı

- ARTVİN: Aşağı Maden köyünde önceki akşam etkili olan yağış, sel ve heyelana neden oldu. Usluca Mahallesi’nde taşan dere nedeniyle bazı evlerin alt katlarını su bastı, odunluklar yıkıldı. Mahallede meydana gelen heyelanda 5 araç toprak altında kaldı. Köy yolunun ulaşıma kapandığı bölgede hasar gören nakil hatları nedeniyle elektrikler kesildi. İl Özel İdaresi ekipleri kapalı yolu ulaşıma açarken, köyde hasar tespit çalışması başlatıldı. Vatandaşlar “Uzun zamandır böyle afet görmedik” dedi.

- ORDU: Son 2 gündür etkili olan sağanak nedeniyle Altınordu, Akkuş, Aybastı, Perşembe ve Fatsa’da dereler taştı, tarım arazileri ve fındık bahçeleri zarar gördü. Yağışların en fazla Akkuş ve Perşembe’de etkili olduğu belirtildi. Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, sele dönüşen sağanak yağmurun özellikle Kızılelma Mahallesi’nde hasara yol açtığını söyledi.

Haberin Devamı

Hem canı hem evi gitti

Ankara Bala’nın Yöreli köyünde önceki gün Naciye - Satılmış Çalışkan çifti, tarlada aşırı yağışla oluşan sele kapıldı. Naciye Çalışkan (62) hayatını kaybederken, tarlada yarı baygın bulunan Satılmış Çalışkan (66) hastanede tedaviye alındı. Çalışkan çiftinin evi de sel nedeniyle kullanılmaz hale geldi. DHA