Gündem İç ve Doğu'da sıcaklıklar artıyor

İç ve Doğu'da sıcaklıklar artıyor

25.12.2009 - 10:14 | Son Güncellenme:

.

İç ve Doğuda sıcaklıklar artıyor

Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artarak mevsim normallerinin üstünde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; sabah ilk saatlerde Ağrı çevrelerinde kar, Van ve K. Maraş çevrelerinde yağmur, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Doğu bölgelerimizde buzlanma ve don hadisesi, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artarak mevsim normallerinin üstünde seyredecek.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, ülkemizin güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde kuvvetlice esecek.

-BUZLANMA, DON OLAYI VE RÜZGAR UYARISI- Doğu bölgelerinde buzlanma ve don hadisesi, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis beklendiğinden, olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma, buzlanma ve don) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden (Lodos)kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden olumsuz şartlara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar, Soba zehirlenmeleri vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Haberin Devamı

Bölgelere göre hava durumu şöyle tahmin ediliyor: MARMARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güneybatı(Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Parçalı, zamanla kıyıları çok bulutlu, gece saatlerinde Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla) ile Kütahya çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis görülecek. Rüzgar Kuzey Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, sabah ilk saatlerde K.Maraş çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer sis görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla kuzeybatısı çok bulutlu, gece saatlerinde Eskişehir, ve Ankara çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Bolu, Zonguldak, Düzce ve Karabük çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek DOĞU ANADOLU : Parçalı, sabah saatlerinde doğusu çok bulutlu, Ağrı çevreleri kar yağışlı, Van çevreleri yağmurlu geçecek.Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don hadisesi ile birlikte sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.