Gündem İçerde alkol yasak, dışarıda çocuklar bile bira satıyor

İçerde alkol yasak, dışarıda çocuklar bile bira satıyor

15.07.2012 - 16:10 | Son Güncellenme:

One Love 'alkolsüz' başladı. Son dakikada 'ruhsat sorunu' nedeniyle festivalde alkollü içki satılmayacağı duyuruldu. Bu durum seyyar bira satıcılarına yaradı. Bazıları çocuk olan seyyar satıcılar festival alanının kapısında bira ve su satıyor.

İçerde alkol yasak, dışarıda çocuklar bile bira satıyor

‘Eyüp’te bira festivali istemiyoruz’ kampanyasıyla başlayan sürecin sonunda adı değişen One Love Festival bu yıl açılışını ‘tatsız’ yaptı. Günün erken saatlerinde Santralistanbul’un önüne gelen bir grup, ‘İçki bütün kötülüklerin anasıdır’ pankartı açarken, slogan atan gruba polis müdahale etti.

Öğleden sonra, etkinliğin başlama saati yaklaştıkça katılımcılar da festival alanına doğru gelmeye başlamıştı. Ancak saat 14.00’te açılacağı duyurulan kapılar 15.30’a kadar hiçbir sebep gösterilmeden açılmadı. Kapıda uzun bir kuyruk oluşturan festivalciler, 15.30’da içeride alkollü içki satışının olmayacağı duyurulduktan sonra içeri alındı.

Girişte olaylar bu şekilde devam ederken, içeride de programa göre saat 14.00’te sahne alacak gruplar boş alana konser veriyordu.

Haberin Devamı

Eyüp’te içki içildi

Festivalciler içeri alındıktan sonra dahi alan uzun bir süre boş kaldı. Nedeni ise katılımcıların girişte, Eyüp Belediyesi zabıtaların gözleri önünde satılan içkileri tüketmek istemeleri oldu. Velhasıl Eyüp’te hem içki satıldı hem de bir şekilde içki içildi. Ancak festivalcilerin pek de keyfi yoktu. Son dakikada vazgeçilince yok edilememiş, alanda bir köşeye yığılmış içki kasalarının önünden geçenler ise mahzundu.
Alkol krizi haricinde olağandışı herhangi bir olayın yaşanmadığı festival alanında arzu edildiği gibi asayiş berkemaldi.

‘İşletme sahipleri ruhsatlarını kullandırmadı’

Öte yandan One Love Festival yönetimi konuyla ilgili bir açıklama yaptı: “Yazılı anlaşmalarımız olmasına ve mevzuatlara uygun olmasına rağmen, işletme sahiplerinin ruhsatlarını kullandırmaması nedeniyle, etkinliğimiz süresince alkollü ürün satışı yapılmayacaktır. Tarafımıza çok kısa süre önce bildirilen bu durum nedeniyle tüm müzikseverlerden özür dileriz.”

Etkinlikte alkollü içecekler alana sokulmazken, içeride Efes Pilsen’in bir tek ‘alkolsüz’ birasının satılması dikkat çekti.

Festivalin alkol satışının yapılması planlanan alanın duvarına ‘Sigara İçmek Yasaktır’ afişinin asılması ilginç bir görüntü oluşturdu.

Sahnede kalan Replikas’ın performans bitimi ikindi ezanına denk geldi. Ancak grubun okunan ezan nedeniyle mi konserini bitirdiği anlaşılamadı.

Katılımcıların bilet ücretlerinin iade edilebileceği duyuruldu, isteyen festivalcilerin bilet ücretleri geri verildi.

İçerideki alkol satışı engeli nedeniyle kalabalık kapı önüne konuşlanmıştı. Hatta gündüz saatlerinde dışarıda, içeridekinden daha fazla insan vardı.

Haberin Devamı

Radikal