Gündem İHA muhabirinin en zor yayını! Gaziantep'teki zincirleme kazada kahreden detaylar

İHA muhabirinin en zor yayını! Gaziantep'teki zincirleme kazada kahreden detaylar

20.08.2022 - 13:25 | Son Güncellenme:

Gaziantep'teki zincirleme kazada 16 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Vali Gül acı haberi açıklarken İHA muhabirinin hıçkırık sesleri de yayına yansıdı.

Gaziantep-Nizip otoyolunun 18'inci kilometresinde saat 11.00 sıralarında kontrolden çıkan otomobil dere yatağına devrildi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada Şanlıurfa'ya giden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri de kazayı görünce yol kenarında durup olay yerine gitti.

Haberin Devamı

Ekiplerin kurtarma çalışması sürerken, kaza yerine yaklaşık 200 metre mesafede Özel Diyarbakır Turizm firmasına ait 33 SR 157 plakalı yolcu otobüsü devrildi. Yan yatan otobüs, sürüklenerek itfaiye aracı ile 27 AHM 050 plakalı ambulans ve bu sırada bölgede bulunan ekipler ile vatandaşlara çarptı.

16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kazada 4 sağlık görevlisi, 3 itfaiye eri ve İHA muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'in de aralarında bulunduğu 15 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi de yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri kaza yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan 1’inin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 16'ya çıktı.

Haberin Devamı

Kazayı anlatan Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı ilk açıklamada, "Araç kaza yapıyor. Buna itfaiye, sağlık ekipleri ve diğer mesai arkadaşlarımız müdahale ederken, 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor. Kaza yapan otobüs kayarak ekiplerimize ve yaralılara çarpıyor. Milletimizin başı sağ olsun" demişti.

İHA muhabirinin en zor yayını Gaziantepteki zincirleme kazada kahreden detaylar

İHA MUHABİRİNİN EN ZOR YAYINI

Kazada İhlas Haber Ajansı'nda çalışan 2 basın mensubu hayatını kaybetti. Meslektaşlarının vefat haberini çeken İHA kameramanı yayın esnasında gözyaşlarını tutamadı, hıçkırık sesleri yayına yansıdı.

HAYATLARINI KAYBEDEN İHA MUHABİRLERİ

İHA muhabirinin en zor yayını Gaziantepteki zincirleme kazada kahreden detaylar

CANLI YAYINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

NTV yayınına katılan İHA Muhabiri Said Vakkas, feci kazayla ilgili ayrıntıları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Zaman zaman konuşmakta güçlük çeken Vakkas, "Saatler önce birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Bir şeyler anlatabilmek çok zor" dedi ve kazayla ilgili şunları söyledi:

Canlı yayında kazayı anlatan İHA Muhabiri Said Vakkas, gözyaşlarına hakim olamadı. Vakkas, "Saatler önce birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Bir şeyler anlatabilmek çok zor. Burası savaş alanı gibi. Geldiğimizde korkunç manzarayla karşılaştık. Saatler önce mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Çok kötü, durum çok kötü. Nasıl olduğunu kimse kestiremiyor. Çok büyük bir kaza. Ölenler arasında itfaiye ekibi, sağlık ekipleri ve iki mesai arkadaşımız var. Diyecek bir şey bulamıyoruz, bir şeyler anlatabilmek çok zor. Mesai yaptığımız arkadaşlarımızı, 16 vatandaşımızı kaybettik" dedi.

YÜREK BURKAN PAYLAŞIMLAR

Kazada hayatını kaybeden Muhammed Abdulkadir Esen'in sosyal medya hesabında yaptığı, "İnsanlar ne yana gitseler, ölümlerine doğru giderler", "Topraktan geldik, toprağa döneceğiz. Hepsi bu kadar" paylaşımları yürek burktu.

Haberin Devamı

İHA muhabirinin en zor yayını Gaziantepteki zincirleme kazada kahreden detaylar