Gündem İhmal kurbanı 5 yaşındaki Edanur'a veda! Bilirkişi raporunda acı detay

İhmal kurbanı 5 yaşındaki Edanur'a veda! Bilirkişi raporunda acı detay

29.04.2024 - 17:40 | Son Güncellenme:

İstanbul Küçükçekmece'de kazı çalışması sırasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer için cenaze töreni düzenlendi.

Küçükçekmece'de kazı çalışması sırasında oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur Gezer son yolculuğuna uğurlandı. Marmara Cezaevi'nde bulunan baba Emrah Boduk jandarmalar eşliğinde cenaze törenine katıldı. Cenaze törenine İstanbul Valisi Davut Gül'de katıldı.

Haberin Devamı

Fatih Mahallesi, Menekşe Sahil Parkı içerisinde dün 16.00 sıralarında yaşanan olayda, ailesiyle birlikte piknik yapan 5 yaşındaki Edanur Gezer, İBB tarafından yapılan kazı çalışmasının ardından oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybetti. Edanur'un cenazesi Esenyurt'ta bulunan Kıraç Cem Evi'nde 17.00'da düzenlenen cenaze töreninin ardından Esenyurt Eski Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine İstanbul Valisi Davut Gül, Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve aile yakınları katıldı.

İhmal kurbanı 5 yaşındaki Edanura veda Bilirkişi raporunda acı detay

EDANUR'UN CENAZESİNE BABASI JANDARMALAR EŞLİĞİNDE KATILDI

Edanur'un cenazesi, Ailesi tarafından sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Yaklaşık 2 yıldır Marmara Cezaevi'nde bulunan Edanur'un babası Emrah Boduk, Jandarmaların eşliğinde cenazeye katıldı.

Haberin Devamı

Cenaze töreni sırasında Edanur'un annesi Nurcan Gezer ile babaannesi Sümbül Uflaz sinir krizi geçirdi.

İhmal kurbanı 5 yaşındaki Edanura veda Bilirkişi raporunda acı detay

 

İhmal kurbanı 5 yaşındaki Edanura veda Bilirkişi raporunda acı detay

"KUYUNUN İÇINE DALDIM"

Edanur'un dayısı Selçuk Yaşar olay anını anlattı. Yaşar, “Ailecek piknik yapıyorduk, aradan 10-15 dakika geçti, sonra bizim kız fark etti. Kızı getirin bir şeyler yesin dediler, bir tane çocuk parkta oynuyordu. Bizim kızı yanına gönderdik baktık, o değilmiş. Sonra biz kızı aramaya kalktık, güvenliğe dedim ki; bizim kız çocuğumuz kayboldu, sonra o da bizimle beraber aramaya başladı. Sonra baktım bizim mangal yaptığımız yere geldi. Orada bir tane kuyu vardı. Zaten üstünü su kapatmış, sonradan kapatmışlar zaten. Sonra baktım, üstünde yüzükoyun yatıyor. Kuyunun içine daldım zaten ben kızı aldım. Çamurun üstüne koydum, sonra ben çıktım yukarı. Bunu çevirdim kendime doğru, baktım dudakları mosmordu. Sonra ben kucağıma aldım zaten dedim bu gitmiş hani dedim. Etrafını da çevirmişler deniliyor ama etrafında hiçbir şey yok. Kimse gelip demedi yani burada bir kuyu var. Kuyu 2-3 metre vardır. Beni çekiyor zaten, ben toprağa tutundum. Tek elimle aldım, koydum. Sonra ben kendimi çıkardım zaten yukarı. Ben bunu aldım gittim. Biraz masaj filan yaptım nefes verdim" dedi.

Haberin Devamı

İhmal kurbanı 5 yaşındaki Edanura veda Bilirkişi raporunda acı detay

 

İhmal kurbanı 5 yaşındaki Edanura veda Bilirkişi raporunda acı detay

BİLİRKİŞİ İNCELEME YAPTI

Minik kızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, bilirkişi ve polis olay yerinde inceleme yaptı.

İncelemede piknik alanı ile kazılan çukur arasındaki mesafe ölçümü yapılırken, kazılan çukurun 1 metre 35 santimetre derinliğinde olduğu belirlendi.

Savcı, polis ekipleri ve 3 tane iş sağlığı güvenliği uzmanı ile yapılan inceleme yaklaşık bir saat sürdü. Hazırlanacak bilirkişi raporu, soruşturma dosyası kapsamında mahkemeye sunulacak. Öte yandan, piknik yapan ailenin eşyalarının hala orada olduğu görüldü.