Eş Anlamlı Kelimeler İhtiyar eş anlamlısı nedir? İhtiyar kelimesinin eş anlamı olan sözcükler

İhtiyar eş anlamlısı nedir? İhtiyar kelimesinin eş anlamı olan sözcükler

04.03.2021 - 17:16 | Son Güncellenme:

Dilimizde birçok kelimenin eş anlamlısı bulunmaktadır. Bu kelimelerden birisi de ihtiyar kelimesidir. İhtiyar kelimesi eş anlamı TDK üzerinden de değerlendirilip kullanılan bir kelimedir. Sözlüklerde ihtiyar kelimesinin eş anlamlısı bulunmaktadır. Peki, ihtiyar ne demek? İhtiyar kelimesinin eş anlamlı olan kelimeleri nelerdir sizler için derledik.

İhtiyar eş anlamlısı nedir İhtiyar kelimesinin eş anlamı olan sözcükler

Eş anlamlı kelimeler aynı anlamları barındırmaktadır. İhtiyar kelimesinin en çok kullanılan eş anlamlı kelimesi ise yaşlı kelimesidir.

Haberin Devamı

İhtiyar Eş Anlamlısı Nedir?

Eş anlamlı kelimeler anlam bakımından aynı olan fakat yazılışları ve okunuşları birbirinden farklı olankelimelerdir. Bu kelimeler aynı anlamı barındırdıkları için cümle içerisinde birbirinin yerine kullanılabilirler. İhtiyar kelimesinin birçok eş anlamlısı bulunmaktadır. Bu kelimeler yaşlı, karı, koca, moruk, pir, seçme, kocamış, erkinlik ve özerklik kelimeleridir.

İhtiyar Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler Nelerdir?

İhtiyar kelimesinin anlamını ve eş anlamlarını Türk Dil Kurumu sözlüklerinden öğrenmek mümkündür. İhtiyar kelimesinin anlamı ise genç olmayan, yaşça ilerlemiş canlılar anlamına gelmektedir. İhtiyar kelimesinin birkaç farklı eş anlamlısı bulunmaktadır. Bu kelimeler yaşlı, karı, koca, moruk, pir, seçme, kocamış, erkinlik ve özerklik kelimeleridir. Cümle içerisinde ihtiyar kelimesi yerine aynı anlam barındırdığı için yaşlı kelimesi de kullanılabilir.