Gündem İki bin insana kapısını açtı, barındırdı

İki bin insana kapısını açtı, barındırdı

26.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ın depremden büyük zarar gören merkezindeki Trabzon Caddesi’nde bulunan ve 80 çalışanı ile bacasız fabrika olarak nitelendirilen kentin en büyük çay bahçesi Şelale Park, felaketin ilk günlerinde depremzedeler için en güvenli barınma alanı oldu.

İki bin insana kapısını açtı, barındırdı

NAMIK DURUKAN - SEÇKİN ŞENVARDAR Kahrmanmaraş - Çay bahçesi ilerleyen günlerde ise başta güvenlik görevlileri olmak üzere kamu personeli açısından da “açık ofis” işlevi gördü. Cadde üzerinde bulunan çok sayıda binanın yerle bir olması sonucu, resmi kurum çalışanları da çalışmalarını buradan sürdürdü. Deprem çalışmalarında koordinasyon merkezi olarak kullanılan parkta, asker, polis yüzlerce güvenlik görevlisi de barınma imkanı buldu.

Haberin Devamı

Şelale Park’ın kapılarını açarak yerleşkede bulunan ondan fazla binada çocuklu aileler dahil iki binden fazla insanı barındıran Aladdin Önal, ailesini güvene aldıktan sonra depremin ilk saatlerinden sonra aç ve açıkta kalan insanlara sıcak çay ve yiyecek ikramı yaptıklarını söyledi. Deprem sonrası 80 çalışanından sadece 5’nin kendilerine yardıma gelebildiğini belirten Önal, Milliyet’e şunları aktardı:

“Depremden kurtulduktan 3-4 saat sonra burayı halka açtık. Parka sığınan insanlarımızı kapılı mekanlarımıza aldık. İçeri hınca hınç doldu. İki binden fazla insan güvenli alan diye parka sığınmıştı. Parktaki çok sayıda kamelyanın etrafını battaniyelerle kapatarak barınma mekanları yaptık ve insanları buraya yerleştirdik. Yiyecek sıkıntısı vardı. Kazanlar kurduk, yemekler pişirdik. Merkezde olduğumuz için resmi kurumlar da buradan çalışmaları yürüttü. Asker, polis de burada barındı. Böyle bir felaket karşısında boş duramazdık. Elimizdeki imkanları sonuna kadar kullandık. Aç, açıkta kalan insanlarımıza hizmet etmenin gönül rahatlığını yaşıyoruz.”

Haberin Devamı

Şelale Park’a sığınanlardan Veli ve Kadriye Sağlam çifti, yatalak babaları ile birlikte 7 kişilik ailelerine Aladdin Önal’ın bir kapalı mekanı tahsis ettiğini belirtiler.