Gündem İki lider benim ismimi zikretmiş

İki lider benim ismimi zikretmiş

25.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ çatı davasında kritik ifade. Zaman gazetesinin eski imtiyaz sahibi sanık Alaeddin Kaya, ‘ABD’ye gidişte adımın geçmesi, iki önemli liderin beni telaffuz etmesinden kaynaklanıyor’ dedi

İki lider benim ismimi zikretmiş

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) çatı davası sanıklarından Zaman gazetesi eski imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada konuştu. Kaya, gazeteci Fehmi Koru ile 30 yıldır tanıştıklarını belirterek şunları söyledi:

‘Gelmeni istiyorum’

“Restoranda buluştuk. 17 Aralık’ı değerlendirememiştik, daha ne olduğu anlaşılamamıştı. O arada Köşk’ten kendisini aradılar. Halbuki Koru, bana, 25 Aralık’ta Sayın Erdoğan ile birlikte Pakistan’a gideceğini anlatmıştı. Program dışı İstanbul’dan Ankara’ya çağrıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından. Geç vakitlerde beni aradı, ‘ben yarın Kısıklı’ya gidiyorum’ dedi. Başbakanımızın evinin olduğu yeri kastediyor. ‘Sabahleyin onunla görüşeceğim, daha sonra da seninle görüşeceğiz. Zannederim ABD’ye gitmek gerekecek’ dedi. Sabahleyin telefonda, Kısıklı’dan çıktığını söyledi, ‘Gelebilecek misin? Gelmeni çok istiyorum’ dedi.

Uçakta bana anlattı. MGK toplantısı olmuş, Cumhurbaşkanı ve Başbakan baş başa vermişler, ‘Olaylar iyiye gitmiyor, önlemek lazım. Bu nedenle aklı başında insanların devreye girmesi gerekiyor. Bir şey yapmamız lazım’. Bu amaçla gidildi. Gönderilmek istenenler arasında 4-5 kişi sayıldığı, benim de faydalı olup olamayacağımın tartışıldığı, akabinde de gidip görüşeceğimizi kitabında söylüyor, ‘Beddua seansları başlamamıştı’ diyor. Benim oraya gidip gitmemem konusunda karşı taraftan kendisi izin istedi, ‘katılmasında fayda görüyorum’ dedi. Ben de katıldım ama konuşmadım. Benim ismimin geçmesi, her iki önemli liderin, benim ismimi telaffuz etmesinden kaynaklanıyor. Kimseye sorma şansım yok. Onların kanaatleri.”