Gündem ‘İki senedir ilk defa bugün yüzüm güldü’

‘İki senedir ilk defa bugün yüzüm güldü’

25.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mehmet Ayvalıtaş’ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili davada olay yerinde keşif yapılmasına karar verildi. Baba Ayvalıtaş, “Avukatların baskısıyla keşfe karar verdiler. Adalet inşallah gelir umudu doğdu” dedi

‘İki senedir ilk defa  bugün yüzüm güldü’

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye’de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili görülen davanın 8. duruşmasında olay yerinde keşif yapılmasına karar verildi. Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, “İnanın 2 senedir ilk kez bugün yüzüm güldü. İki senedir avukatlarımın baskısıyla keşfe karar verdiler. İnşallah Türkiye’ye adaleti getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasına tutuksuz sanık Mehmet Görkem Demirbaş ve hakkında zorla getirme kararı bulunan diğer tutuksuz sanık Cengiz Aktaş ilk kez katıldı. Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, ağabeyi Muharrem ve Volkan Ayvalıtaş, olayda yaralanan Seyit Kartal ve babası Mustafa Kartal’ın da hazır bulunduğu duruşmayı Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ailesi ve Gülsuyu’ndaki olaylarda yaşamını yitiren Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meral de izledi.

‘Hava aydınlıktı’

Hâkim Mehmet Selçuk, kimlik yoklamasının ardından gelen evraklar hakkında bilgilendirmede bulundu. Talep üzerine kazaya ilişkin olay yerini gösterir kamera kayıtlarını içeren CD’nin montaj olup olmadığının inceletildiğini belirten hakim Selçuk, “Görüntülere dair montaj bulgusu saptanmamıştır” dedi. Hakim Selçuk ayrıca, olay yerine dair görüntü yok bilgisi veren polislerin yargılandığı dava dosyası ve eklerinin de mahkemelerine geldiğini açıkladı. Gelen evraklarla ilgili olarak taraflara söz verilerek diyecekleri soruldu. Ayvalıtaş ailesinin avukatları, delillerin değerlendirilmesi bakımından olay yerinde keşif yapılmasını ve sanıkların tutuklanmasını istediklerini beyan ettiler.

Haberin Devamı

Yeminli olarak ifadeleri alınan tanıklardan Mustafa Umut Aydın, “O gün Umut ile birlikte yürüyüş yapıyorduk. Önde gelen ilk taksi Seyit Kartal’a çarptı ardından gelen cip hiç durmadan Mehmet Ayvalıtaş’a çarptı. Yağmur yoktu ve hava aydınlıktı. Bütün araçlar durmuştu. Çevrede emniyet görevlisi yoktu” dedi.

‘Araba takla attı’

Tanık Mahmut Aktaş ise, “Ben otoban üzerindeki üst geçitteydim. Olayı net bir şekilde gördüm. Kitle bayrak pankartla yolu kapattı. İlk gelen araba Seyit Kartal’a çarptı. Ardından gelen cip Mehmet Ayvalıtaş’a çarptı ve ters takla attı” dedi.

Tanık beyanlarının ardından söz veren sanıklardan Cengiz Aktaş, fren yapmadığına ilişkin ifadeleri reddetti.

Taleplerle ilgili olarak ise mahkeme 14 Ekim 2015 tarihinde olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi. Keşif için ise Keşif İcrası’na katılmaları için üç kişiden oluşacak bilirkişi heyeti oluşturulması da ara kararda yer aldı. Mahkeme bilirkişi tayini için İstanbul Teknik Üniversitesi Trafik Kürsüsü’ne yazı yazdı. Duruşma 11 Kasım 2015 tarihine ertelendi.

Haberin Devamı

‘Adaleti getireceğiz’

Duruşmanın ardından geniş güvenlik önlemleri alınan adliyenin önünde bir açıklama yapan Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, “İnanın 2 senedir ilk kez bugün yüzüm güldü. Yani adalet inşallah gelir umudu doğdu. Olmayan bir adalet yavaş yavaş yerine oturur gibi bir görünüm verdi. İki senedir avukatlarımın baskısıyla keşfe karar verdiler. İnşallah Türkiye’ye adaleti getireceğiz. Öyle bir zor süreçten geçiyorum ki oğlumun acısı bir taraftan, geçen celsede dayak yemem, çocuklarıma hakaret etmeleri, bir sivil polisin kız kardeşime, kızlarıma ve yeğenlerime küfrü, avukatıma vurması Türkiye’ye yakışmıyordu. Biz terörist değiliz. Biz bu vatanı, bayrağı, insanı ve Cumhuriyet’i severiz. İnsan olan herkesi, dini ırkı bizi ilgilendirmez, hepsini severiz” dedi.