Gündem İl dışı atama sonuçları! İl dışı atama sonuç sorgula

İl dışı atama sonuçları! İl dışı atama sonuç sorgula

11.06.2018 - 11:35 | Son Güncellenme:

5-8 Haziran tarihleri arasında başvuruları alınan il dışı tayin sonuçları açıklandı! İl dışı tayin sonuçları MEBBİS üzerinden adaylara duyuruluyor. İşte il dışı tayin sonuç sorgulama ekranı!

İl dışı atama sonuçları İl dışı atama sonuç sorgula

İl dışı tayin işlemleri için sonuçların bugün açıklaması bekleniyordu. 5-8 haziran tarihleri arasında alınan İl dışı tayin başvurularının ardından sonuçların bugün 11 Haziran'da duyurulacağı açıklanmıştı. İşte il dışı atama sonuçları sorgulama ekranı...

İL DIŞI ATAMA SONUÇLARI ÖĞRENME EKRANI

Haberin Devamı

KİMLER İL DIŞI ATAMA BAŞVURUSUNDA BULUNABİLECEK?

1- Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öğretmenlerden ( Değişik: 22/05/2018 tarih ve 19303 sayılı onay ) 31 Ekim 2018 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

EN FAZLA 40 TERCİH YAPILDI

İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebildi. Bu kapsamda başvuran öğretmenlere, tercihleri dışında 41’inci seçenek olarak bir il’i daha tercih etme hakkı verildi. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenemedi. Bunlardan 41’inci seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.

Haberin Devamı

HİZMET PUANI ÖNEM ARZ EDECEK

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılıyor. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik veriliyor; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirleniyor