Gündemİlaçlarını almak için evine girdi! İkinci depreme yakalandı

İlaçlarını almak için evine girdi! İkinci depreme yakalandı

10.02.2023 - 11:36 | Son Güncellenme:

Malatya’nın Yeşilyurt Mahallesi’ndeki Hayat Sitesi'nde yaşayan Muzaffer Öğüt (80), birinci kattaki evinden ilaçlarını almak isterken 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremde enkaz altında kaldı. AFAD ve Çin'den gelen ekip Öğüt'ü çıkarmak için çalışma sürdürüyor.

İlaçlarını almak için evine girdi İkinci depreme yakalandı

Yeşilyurt Mahallesi Hayat Sitesi'nde, apartmanın birinci katındaki evinde tek başına yaşayan TCDD emeklisi Muzaffer Öğüt, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen 7.7'lik depremden sağ olarak kurtuldu. Sokağa çıkan Öğüt, öğle saatlerinde eşya ve ilaçlarını almak istediğini söyleyerek evine girdi. Bu sırada Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki deprem oldu.

Haberin Devamı

İlk depremden kurtulan Öğüt, ikinci depremde yıkılan apartmanın enkazında kaldı. Yakınlarının telefonla ulaştığı Öğüt'ü kurtarmak için ekipler seferber oldu. Yeğenlerinin çaldırdığı telefonunu açan ancak konuşamayan Öğüt'ün bulunduğu yeri belirlemek için AFAD ekipleri, sık sık dinleme yapıyor.

İlaçlarını almak için evine girdi İkinci depreme yakalandı

ÖZEL HAREKAT EKİPLERİ, TRAFİĞİ DURDURARAK SESSİZLİĞİ SAĞLIYOR

Enkazdaki dinleme sırasında çevre güvenlik alan özel hareket polisleri, trafiği durdurarak sessizlik sağlıyor. Özel eğitimli K-9 köpeklerinin de kullanıldığı enkazda Muzaffer Öğüt'ü arayan AFAD ekiplerine Çin'den gelen arama-kurtarma ekipleri destek veriyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler