Gündem İlgili sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi

İlgili sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi

22.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tuzla Piyade Okul Komutanlığı’nda, 10 Kasım anma programında Atatürk resmini üniformada taşıma tartışmasıyla başlayıp, ardından subay grupları arasında kavgaya dönüşen olayla ilgili “gözetim ve denetim sorumluluğunu yerine getirmedikleri” gerekçesiyle ilgili sıralı amirlerin görev yerlerinin değiştirildiği bildirildi.

İlgili sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi

ANKARA Milliyet - Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, olayla ilgili idari soruşturmanın tamamlandığını ancak adli ve disiplin sürecinin devam ettiğini belirterek şu bilgileri verdiler: “Bir kez daha vurgulamak istiyoruz ki Türk Silahlı Kuvvetlerimizde temel değerlerini sarsacak, disipline aykırı ve askerî hiyerarşiyi bozan, hiçbir kişi, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır.  Bahse konu olayda; günün anlam ve önemine uygun davranmamak, Atatürk’ün aziz hatırasına saygısızlık içeren söz ve davranışlar, diğer personeli hedef göstermek suretiyle kişileri suç işlemeye teşvik etmek, ağır hakaret ve tehdit gibi hususlar tespit edilmiştir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yürütülen idari soruşturma kapsamında, inceleme ve araştırmanın emniyetli ve sıhhatli olarak devam etmesi amacıyla, olaylara sebebiyet veren personel TSK Disiplin Kanunu gereği geçici olarak görevden uzaklaştırılmış ve Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilmiştir. Ayrıca, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirilmiştir. Kamuoyunda iddia edildiği gibi henüz TSK’nden ayırma cezası verilmiş personel bulunmamaktadır.”  

Haberin Devamı

‘Tavizsiz ve anında işlem’ 

Kaynaklar, TSK içerisinde tarikat yapılanmaları olduğu iddialarına ilişkin, “TSK tüm faaliyetlerini anayasa ve yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yürütmektedir. Anayasa ve mevzuata aykırı eylem tespit edilirse tavizsiz ve anında işlem yapılmaktadır. Bu olayla ilgili, TSK’nın ve Sayın Bakanımız hakkında haksız eleştiriler yapılmaktadır. TSK’nın ve Sayın Bakanımızın Atatürk sevgisini ve Atatürk’e bağlılığını sorgulamak kimsenin haddi değildir” dedi.