Gündem İlhan Selçuk ameliyattan çıktı

İlhan Selçuk ameliyattan çıktı

14.04.2008 - 15:25 | Son Güncellenme:

Bu sabah saat 7'de başlayan ve 8 saatten uzun süren açık kalp ameliyatının başarılı geçtiği bildirildi Son haber

İlhan Selçuk ameliyattan çıktı

Yaklaşık 7 saatlik bir ameliyat geçiren Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve imtiyaz sahibi İlhan Selçuk ameliyattan çıktı

Haberin Devamı

Operasyon başarılı geçti, sağlık durumu iyi...

Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk, 8 saat sürecek operasyon için ameliyat masasına yatarken, sevenleri hastane kapısında nöbet tuttu. Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni İbrahim Yıldız, Selçuk’un moralinin çok yüksek olduğunu ve ameliyat sonrası yazılarına devam edeceğini söyledi.

Nişantaşı’ndaki Amerikan Hastanesi’ne iki hafta önce kalp spazmı ve zatürree teşhisiyle yatırılan Selçuk  07:00 sıralarında ameliyata alındı. Amerikan Hastanesi kalp cerrahlarında Doç. Dr. Atıf Akçevin başkanlığındaki ekip tarafından yürütülen operasyonun yaklaşık 8 saat sürmesinin beklendiği belirtildi. Selçuk’un ameliyatı sürerken hastane girişinde de Cumhuriyet okurlarının heyecanlı bekleyişi sürdü. Selçuk’un durumuyla ilgili bilgi almaya gelenler arasında TGC Başkanı Orhan Erinç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet yazarları Hikmet Çetinkaya, Server Tanilli, Milliyet Gazetesi Başyazarı Güneri Civaoğlu, sanatçılar Yıldız Kenter, Genco Erkal, Rutkay Aziz, Ataol Behramoğlu ile kız kardeşi Ülfet Ertel de vardı.

Haberin Devamı

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, sabahın erken saatlerinde hastaneye gelerek Selçuk'la görüştüğünü söyleyerek, "Hastalığı sırasında kendisine her kesimden gösterilen yakın ilgi moralini üst düzeye çıkarmış. 07.20'de odasından alınarak ameliyata götürüldü. En kısa sürede iyleşerek yazılarına devam edecek" dedi. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız da, ameliyattan ara ara haber aldıklarını anlatarak, "Şu anda her şey yolunda gidiyor. Morali çok iyiydi. Ameliyattan çıktıktan sonra yazılırını yazacağını bana söyledi" diye konuştu.

Hastane önünde açılan deftere Selçuk'un sevenleri duygu ve düşüncelerini yazdı. Selçuk'a destek vermek için hastaneye gelerek bir stand açan 'Sarıyerli Anneler' de bezden yaptıkları çiçeklere dileyenlerin temennilerini not kağıdına yazarak iliştirdiler. Çiçeklerin daha sonra Selçuk'a iletilmek üzere Cumhuriyet Gazetesi'ne yollanacağı belirtildi. Stanttaki sandalyelere iliştirilen dövizlerde "Fetoş uğraşma boşuna, İlhan Selçuk pes etmez, göreceksin yakında, 20 yaş gençleşerek, dönecek aramıza", "Eyvallah demek için vakit henüz çok erken, pencereni boş koyma, bunca çakal ulurken" gibi yazılar yer aldı.