Gündem Ilıcak, casusluktan mahkemeye çıktı

Ilıcak, casusluktan mahkemeye çıktı

10.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün medya yapılanması davasında, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan gazeteci Nazlı Ilıcak, “Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama” suçundan hakim karşısına çıktı.

Ilıcak, casusluktan mahkemeye çıktı

Genelkurmay kayıtlarından çıkarılarak imha edildiği tespit edilen Tahşiyeciler Grubuna ilişkin gizli belgeyi 2 Ocak 2015’te Bugün Gazetesi’nde “Askeri İstihbarat ve Tahşiyeciler” başlıklı yazısında yayımladığı iddiasıyla müebbet hapsi istenen Nazlı Ilıcak, “Gazeteci olduğumdan dolayı twitter hesabıma birçok belge geliyordu. Suç iddiasına konu olan belge de bu şekilde geldi. Ancak bu belgenin benim dışımda kimlere gönderildiğini ya da gönderen kişinin hangi amaçla gönderdiğini bilmiyorum” dedi. İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Nazlı Ilıcak, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Savunması sorulan Nazlı Ilıcak, savcılık tarafından söz konusu suçlama ile ilgili ifadesinin alınmadığını, sadece suç isnadı olan belgeyi nereden bulduğunun sorulduğunu belirterek adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.l İSTANBUL DHA