Gündem İlişkilerinizde yeni deneyimlere açık olun

İlişkilerinizde yeni deneyimlere açık olun

26.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uranüs ilişkilerinize, hayata bakış açınıza yenilenme, cesaret ve özgürleşme getirmekte. Maddi kazanç kaynaklarınızda daralma ve azalma yaşayabileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Aşkta daha mutlu olabilir, ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz. Neptün’ün yaşam enerjinizi azaltmasına dikkat edin...

İlişkilerinizde yeni deneyimlere açık olun

2013’e genel bakış
Geçtiğimiz iki buçuk yıl içerisinde burcunuzda ilerleyen Satürn size önemli sorumluluklarla birlikte, hayata daha ciddi bir bakış açısı getirdi. Bu süreçte çok şey öğrendiniz, özellikle ilişkiler alanında sınırlarınızı yeniden çizdiniz. Hayatınızdaki ilişkileri gözden geçirdiniz ve yolunda gitmeyen beraberlikleri bitirmek zorunda kaldınız. Satürn bu transitinde kendiniz için yeni bir temel atmanızı zorunlu kıldı. Şimdi bu süreç devam etmekte. 2015’e kadar olan dönemde, Satürn para ve kazançlar evinizde ilerlerken, daha fazla desteğe ihtiyacınız var.
Bunu stratejik ortaklıklar ve başkalarıyla işbirliğine girerek yapabilirsiniz ancak bir yandan da ortaklaşa sorumluluklar almanız da gerekmekte. Bu dönemde iş hayatında yaptığınız işbirliklerine, ortaklıklara daha dikkatli ve sorumlu gözlerle bakmanız gerekiyor. Bu ortaklıklardan yararlanmaya bakarken, kendi kişisel gücünüzü ve çıkarlarınızı da değerlendirmek durumundasınız. Benzer şekilde, evli olanlar, eşlerinin para durumlarıyla daha fazla ilgilenebilir.

Özgürleştiren deneyim
Sizi çok yakından ilgilendiren ve ilişkilerinizi etkileyen diğer önemli bir transit de 2010 yılından bu yana Uranüs’ün karşıt burcunuz Koç’ta ilerliyor olması. Geçmişe bakarsanız, 2010’dan bu yana ilişkileriniz, evliliğiniz ve ortaklıklar açısından çok şey hızlı bir biçimde değişti. Ani olaylar, sürprizler, uyanışlar ve bir yandan da beraberliklerinizi altüst ederek sizi özgürleştiren deneyimler yaşadınız. Bu süreç hâlâ devam etmekte. Uranüs ilişkilerinize, hayata bakış açınıza yenilenme, cesaret ve özgürleşme getirmekte. Bu süreç içerisinde süregelen beraberlikler aniden koparken, ani beraberlikler de gündeme geliyor olabilir. Uranüs etkisi altında şimdiye kadar yapmadıklarımızı yapar, yeni deneyimlere daha açık hale gelebiliriz.
Genellikle de Uranüs’le gelen ilişki çok ani şekilde başlayacağı gibi, ani şekilde de son bulabilir. Böyle zamanlarda istikrar yoktur. Her durumda Uranüs’ün uyandırıcı ve yenileyici etkisi altında başkalarından çok şey öğrenmektesiniz. Hatta bazı karşıtlıklar ve muhalefetler bile sizin için geliştirici ve uyarıcı olabilir. Otorite figürleriyle ya da babanızla, eşinizle ilişkilerinizde kendinizi daha özgün hatta sert biçimde ortaya koymak durumunda olabilirsiniz. Bu durum evliliğinizi, kariyer çizginizi yakından etkileyebilir.

Mücadeleci davranın
Terazi’leri çok güçlü ve derinden etkileyen bir başka önemli transit de 2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Pluton. Bu gezegen hayatımıza güçlü dönüşümler, mücadeleler ve baskıyla gelen değişimi anlatır. Etkisi ağır ve yorucudur. Pluton sayesinde hayata yeniden adapte olur, değişime uğrarız. Değişmek için güçlenmek ve hayatımızdaki eski kalıpları, eski benliğimizi, kişiliğimizi yenilememiz gerekir. Bu gözle bakıldığında, Pluton 2008’den bu yana pek çok Terazi’yi zorlayarak değişime ve daha güçlü kılmaya zorlamakta.
Özellikle bu yıl 2-5 Ekim doğumlu Terazi’ler Uranüs transiti yanında, Pluton’un da etkisi altında kalmaktalar. Bu nedenle, pek çok Terazi eve ait konularda, toprağa, yerleşime, aileye ait durumlar içerisinde hayatı yeniden dizayn etmekte, şekillendirmekte. Kuşkusuz bugünlerde doğanlar belirli bir güç kavgasına da girişebilirler. Bununla birlikte, bu mücadelelerde takılıp kalsak, hatta yenilmiş gibi olsak da, çok önemli deneyimler kazanmaktayız. Terazi’ler bu sayede kendi kişiliklerinde silik kalan güçlü yönleri ortaya çıkarabilir. Girişilmiş olan güç savaşları duygusal hassasiyetinizi törpülerken, sizi hayat hakkında daha gerçekçi ve mücadeleci kılmakta.

Rehavete kapılmayın
Şansı, gelişmeyi ve her açıdan olgunlaşmayı anlatan Jüpiter, 26 Haziran’a kadar burcunuzla son derece uyumlu kılmakta ancak Jüpiter’in harekete geçiren etkisini bu tarihten sonra daha da fazla hissedebileceksiniz. Yılın ilk yarısında Jüpiter size ufuklarınızı geliştirmeniz, yeni insanlarla ve çevrelerle tanışmanız sayesinde değişik olanaklar tanımakta. Bu etkiler 2012’den bu yana devam etmekte. Eğitim hayatınız, yabancılarla ilişkiler ve sizi entelektüel açıdan geliştiren konularda karşınıza gelen yeni kapıları açmaya ve daha fazla ilerlemeye, öğrenmeye devam edebilirsiniz.
26 Haziran sonrasında Jüpiter özellikle iş ve ailevi konularda daha büyük adımlar, şanslar ve gelişme, büyüme olanakları getirmekte. Toplumsal statünüzü olumlu yönde etkileyebilecek bir evlilik, ya da bir çocuğun doğumu ya da mesleki alanda daha fazla tanınma sizi oldukça mutlu edebilir ve bu etkiler 2014’ün ilk yarısına kadar devam edebilir. Bu nedenle yılın ikinci yarısında rehavete kapılmamalı pek çok konuda daha gayretli, istekli davranmalısınız.

Haberin Devamı

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?
Merkür bu yıl içinde 23 Şubat- 17 Mart; 26 Haziran- 20 Temmuz ve 21 Ekim- 10 Kasım tarihleri arasında üç kere geri hareket yapacak. Merkür’ün su elementlerinde geri hareket yapacağı bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.
23 Şubat ile 17 Mart arasındaki yılın ilk geri hareketi çalışma hayatınız, iş arkadaşlarınızla paylaşımlarınızı etkileyebilir. Hizmet verdiğiniz veya aldığınız konularla ilgili yazılı ve sözel iletişimsel problemler ortaya çıkabilir.
26 Haziran- 20 Temmuz arasında kariyer, mesleki bağlantılar ve toplumsal statünüzle ilgili konularda birtakım aksaklıklar yaşayabilirsiniz. İletişimlerinizde daha mantıklı, akılcı ve sorumlu yaklaşımlar içinde olmaya çalışmanız gerekiyor. 21 Ekim- 10 Kasım tarihleri arasındaki yılın son Merkür retrosunda maddi alanda ve parayla ilgili konularda sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Kazançlarınızla, elinize geçmesini beklediğiniz parayla veya harcamalarınızla ilgili aksaklıklar olabilir.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuza göre 2013
Yükselen Koç: Satürn de Akrep burcunda transitine devam ederken ortak finansal alanda daha ciddi ve sorumlu davranmak durumundasınız. Kredi, borç, alacak, miras konularında gecikmeler yaşayabilirsiniz, sabırlı olmalısınız. İlişkiler ekseninde özellikle 1-5 Ekim arasında doğmuş olan Teraziler için kopuş getiren değişken koşullar söz konusu olabilir.
Yükselen Boğa: 2013 yılında iş hayatınızla ilgili konularda daha ciddi kararlar almanız gerekebilir. Yolunda gitmeyen ilişkiler sonlanabilir, yeni anlaşmalar veya ortaklıklar gündeminize gelebilir. Evlilik hayatınızda veya partnerinizle paylaşımlarınızda da bazı testlerden geçebilirsiniz.
Yükselen İkizler: Jüpiter 2013 Haziran ayına kadar çevresel koşullar ve ilişkiler aracılığıyla karşınıza birçok fırsat getiriyor. Akrep burcunda ilerleyen Satürn transiti sebebiyle artık iş hayatına daha ciddi bir şekilde odaklanmak zorundasınız. Finansal alanda fazla açılmadan dengeli adımlarla ilerlemelisiniz.
Yükselen Yengeç: Her çeşit ilişkilerinizde zorlu etkiler altındasınız. Plüton transiti ortaklık ve evlilik konularında baskı yaratırken; Uranüs transiti kariyer ve meslek konularında ani gelişmeler gündeme getirmeye devam ediyor. 2013’ün ikinci yarısında şans gezegeni Jüpiter Yengeç burcuna geçtikten sonra rahatlamaya başlayacaksınız.
Yükselen Aslan: Satürn’ün Akrep burcunda ilerlemesi nedeniyle ev, yuva, aile ve yerleşim yerinizle ilgili temaları önemsemeniz ve gelişen durumlara daha ciddiyetle yaklaşmanız gerekebilir. Aile büyükleriyle ilgili sorumluluklar üstlenebilirsiniz. Çalışma hayatınızda hissettiğiniz değiştiren ve dönüştüren baskı sebebiyle sağlığınıza da özen göstermeniz iyi olacaktır.
Yükselen Başak: Satürn’ün Akrep burcundaki transiti sizden iletişimsel ve eğitsel konularda daha ciddi yaklaşımlar geliştirmenizi istiyor. Bir eğitime veya formasyona başlayabilirsiniz. İlişkiler ekseninde de kafanızı karıştıran durumlar söz konusu olabilir. Yaratıcılığınızı daha dengeli ve kontrollü bir şekilde maddi alana yönlendirmeye çalışabilirsiniz.
Yükselen Terazi: Satürn’ün Akrep burcuna geçmesiyle para konularında daralma ve sıkışma yaşayabileceğiniz 2 yıllık bir süreç içine girmiş durumdasınız. Bu süreçte yeteneklerinizi değerlendirirken daha akılcı ve ciddi yaklaşımlar içinde sabırlı olmalısınız. İlişkiler ekseninde yaşanan karşıtlıklar kopmaları beraberinde getirebileceği gibi, yeni ilişkiler öne çıkabilir.
Yükselen Akrep: Akrep burcunda ilerleyen Satürn size daha ciddi ve sağlam ilişkiler kurmanız yönünde bazı sorumluluklar yüklüyor. Üzerinize düşen görevleri yerine getirmek durumundasınız. Ortak finansal alanda yılın ilk yarısında çok şanslısınız; banka, sigorta, kredi ve miras gibi işlerinizden gelen kazançlar olabilir.
Yükselen Yay: Kontrolünüz dışında gelişen bazı olaylar can sıkıcı olabilir. Gidişata müdahale edemeyeceğiniz için akışta kalmalısınız. Ailevi konularda aklınızı karıştıran olaylar veya fedakârlık yapmanız gereken durumlarla karşılaşabilirsiniz. Uranüs etkisinde çalkalanan aşk hayatınızı da dengede tutmak pek kolay olmayabilir.
Yükselen Oğlak: Hazirana kadar Jüpiter etkisinde çalışma hayatınızda birçok fırsatla karşılaşabilirsiniz. Haziran sonrasında ortaklıklar, evlilik ve ikili paylaşımlarınızda Jüpiter desteğiyle rahatlıyorsunuz. Ailevi konulardaki ani değişiklikler zaman zaman zorlayıcı olabilir.
Yükselen Saka: Satürn etkisiyle kariyer alanındaki sorumluluklarınız çoğaldı. İlgilendiğiniz tüm işlerde daha ciddi, sabırlı ve dikkatli olmak durumundasınız. Yılın ilk altı ayında aşk hayatınız, keyif aldığınız tüm konular Jüpiter transitinden olumlu etkileniyor. Eğitsel ve iletişimsel alanda yenilikler devam ediyor.
Yükselen Balık: Jüpiter’in yılın ilk yarısındaki transitiyle ev, yuva ve aile hayatınız olumlu etki altında olacaktır. Bir gayrimenkul sahibi olma şansı yakalayabilirsiniz. Haziran sonrasında aşk hayatınız, keyif aldığınız konular ve çocuklarla ilişkileriniz Jüpiter desteği altında olacaktır.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuzu bulun
Aşağıdaki tabloda doğum saatinizi, doğduğunuz döneme ilişkin satırla birleştirin.

Haberin Devamı

İlişkilerinizde yeni deneyimlere açık olun

Haberin Devamı

TERAZİ BURCU
24 Eylül - 23 Ekim
İŞ, PARA VE KARİYER

Geçtiğimiz 2 yıl boyunca burcunuzdan transit geçen Satürn sizi hem kişisel olarak, hem de çevrenizle ilişkilerinizde daha ciddi ve sorumluluk üstlenerek davranma konusunda birçok testten geçirdi. Ekim 2012’den itibaren Akrep burcuna ilerlemiş olan Satürn şimdi de maddi kaynaklarınıza yaklaşımlarınızda daha akılcı davranmanızı istiyor. Yeteneklerinizi daha sorumlu bir şekilde para kazanma yöntemlerinize aktarmanız gerekiyor. Maddi kazanç kaynaklarınızda daralma ve azalma yaşayabileceğiniz bu süreçte paranızı daha idareli ve kontrollü kullanmalısınız. Karşıt burcunuz olan Koç’ta 2018 yılına kadar devam edecek uzun bir transit yapmakta olan Uranüs gezegeni; ikili ilişkiler ve ortaklık konularında yeni koşullar ortaya getirebilir. Birtakım ortaklıklar sonlanabilir, yenileri başlayabilir. Beklenmedik gelişmeler yaşanabilir.
Şans gezegeni Jüpiter’in 2013 yılının ilk yarısında sizi yurtdışı bağlantılı işler ve yabancılarla yapacağınız çalışmalarda olumlu destekleyecektir. Yolculuklar yaşantınızda yeni ufuklar açabilir. 12 yılda bir gelen bu şansı çok iyi değerlendirmeli, doğru adımları atmalısınız. Dikkat etmeniz gereken en önemli transit Neptün’ün Balık burcundaki konumu çalışma koşullarında, iş hayatında karmaşa, belirsizlikler ve güven vermeyen, bulanık durumlara da işaret edebilir. Devlet ya da otorite figürleriyle olan ilişkilerinizde aşırı duyarlı olduğunuz noktalarda da güçlü davranmayı öğrenmek durumundasınız.
Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde kariyerinizde daha hızlı ilerleme olanaklarının olduğunu görebilirsiniz. 2 Şubat- 12 Mart arasında tüm enerjiniz çalışma ortamınıza ve iş hayatınıza yönelebilir. Aşırı iş yükü nedeniyle gergin olabilirsiniz. 12 Mart- 20 Nisan arasında ortaklıklarda veya birlikte hareket ettiğiniz kişilerle olan ilişkilerinizde aşırı tepkisel ve güdüsel davranışlar olabilir.

AŞK, EVLİLİK VE İLİŞKİLER
Tüm Terazi ve Yükselen Teraziler Satürn transiti sayesinde olgunlaştılar. Artık kendinize ve ilişkilerinize daha gerçekçi bir yaklaşım içinde olduğunuzu söylemek yanlış olamayacaktır. Son iki yılda hayatınızda biten veya başlayan ilişkileriniz oldu. Uranüs’ün karşıt burcunuzda yaptığı etki sizin var olan ilişkilerinizi de sorgulamanız yönünde etkiledi. Sağlam ilişkiler devam edip daha güçlenirken; sizi engelleyen, sorunlar içeren ilişkiler de ayrılıkla sonuçlandı. Kısaca aşk ve evlilik alanında artık eski koşulların geçerli olmadığının farkındasınız.
Bu yıl özellikle 1- 5 Ekim arasında doğmuş olan Terazi’lerin daha bireysel ve özgür davranma istekleri artabilir. İlişkiler ekseninde daha radikal kararlar alabilirler. Daha cesur, kendinden emin ve kararlı davranışlar geliştirmeniz gerekebilir.
Jüpiter 2013 yılın ilk yarısında uzaklara seyahatlerden, yurtdışı ve yabancılarla ilgili alanlarda gelecek şanslara işaret ediyor. Özellikle Venüs’ün de İkizler burcundan geçeceği 9 Mayıs- 3 Haziran arasında ilişkilerinize canlılık gelecektir. Venüs’ün burcunuzla uyumlu kalacağı dönemlerde aşkta ve size keyif veren konularda pozitif etkiler altında olacaksınız.
27 Haziran- 22 Temmuz tarihleri arasındaki dönemlerde aşkta daha mutlu olabilir, ilişkilerinizi geliştirebilir, arkadaş gruplarınızla keyifli zaman geçirebilirsiniz. Venüs’ün Terazi burcunda olacağı 16 Ağustos- 11 Eylül döneminde kendi kişisel bakımınızla ilgilenebilirsiniz. Bu süreçte kendinizi daha mutlu ve sağlıklı hissedeceksiniz.
28 Ağustos- 15 Ekim döneminde kendinizi çok daha olumlu bir biçimde ortaya koyabilir, ilgi uyandırabilirsiniz. Bu dönemde ilişkilerinizde isteklerinize kavuşma motivasyonunuz oldukça yüksek olacaktır.

SAĞLIK
Neptün’ün Şubat 2012’den beri Balık burcunda ve sizin sağlığınızı temsil eden yaşam alanında ilerlemesi yaşam enerjinizi azaltabilir. Kendinizi yorgun, dalgın veya dağınık hissedebilirsiniz.
Bu transit etkisindeyken bağışıklık sisteminizi güçlendirmeli ve ilaç kullanımına dikkat etmelisiniz. 1- 5 Ekim’de doğmuş olan Terazilerin bu yıl sağlıklarına çok dikkat etmeleri gerekiyor. Hem Uranüs, hem Plüton gezegenlerinin sert etkileri nedeniyle gerginlik, ani olaylar ve baskı yaratan koşullar nedeniyle kişisel olarak zorlanabilirler. Ev, yuva ve aileye ait konulara bağlı olaylar psikolojinizi etkileyebilir.

YARIN: AKREP BURCU