Gündem İlk Cemre ne zaman düşecek? İşte 2018 Cemre tarihleri...

İlk Cemre ne zaman düşecek? İşte 2018 Cemre tarihleri...

19.02.2018 - 11:09 | Son Güncellenme:

İlk Cemre ne zaman düşecek? sorusu gündemde. Milyonlarca vatandaşın arayış içinde olduğu Cemre'nin düşeceği tarih merak ediliyor. Bahar ayının geldiğini müjdeleyen Cemre, ilk olarak havaya düşer sonra suya ve son olarak da toprağa düşer. Peki 2018 yılınında ilk cemre ne zaman düşecek? İşte merakla araştırılan o tarihler...

İlk Cemre ne zaman düşecek İşte 2018 Cemre tarihleri...

Cemre nedir? İlk Cemre ne zaman düşecek? Cemre düşmesinden sonra hava kırılır ve havalar ısınmaya başlar. Yaz mevsiminin hazırlıklarını başlatan Cemre ilk olarak havaya, sonra suya ve son olarak toprağa düşer. İşte 2018 yılında Cemre ne zaman düşecek sorusunun yanıtı...

Haberin Devamı

CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK? (2018)

İlk cemre 19 - 20 Şubat tarihinde havaya, ikinci cemre 26 - 27 Şubat tarihinde suya, üçüncü cemre 5- 6 Mart tarihinde toprağa düşer. Cemreler birer hafta arayla düşerek ilkbaharın gelmesine neden olur.

CEMRE NEDİR?

İkisi şubat ayında ve biri mart başlarında olmak üzere, birer hafta arayla önce havada, sonra suda ve daha sonra da toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişi.

CEMRE DÜŞMESİ NEDİR?

Cemre kelimesi arapça kökenli bir kelimedir. Cemre kelimesinin sözlük anlamı kor yani ateştir. Halk arasında ise sıcaklığın artması olarak bilinmektedir.

Arapça kökenli olan cemre kelimesinin hikayesi vardır. Arap insanlar havalar ısındığı zaman yüksek yerlerde yaşarlar. Kış ayları geldiğinde ise düzlük yerlerde yaşamaktalardı. Düzlük yerlerde ortaya büyük bir çadır yapılır. Bu çatırda birlikte yaşarlardı. Çadırın hemen dışında küçükbaş hayvanlar daire şeklinde yerleştirilir. Küçükbaş hayvanların dışına da develer yerleştirilirdi. Kış geldiğinde birisi kendileri için diğer ikiside küçükbaş hayvanlar ve develer için olmak üzere üç ateş yakarlardı. Havaların ısınmasıyla birlikte bu ateşler birer hafta arayla dışta içe doğru söndürülmüştür. Böylece havaların ısınması halk dilinde havaların ısınması anlamına gelmiştir.

Haberin Devamı

İlk Cemre ne zaman düşecek İşte 2018 Cemre tarihleri...