Gündem İlk corona virüsü belirtileri neler, nasıl bulaşır? Korona virüs tedavisi var mı?

İlk corona virüsü belirtileri neler, nasıl bulaşır? Korona virüs tedavisi var mı?

02.04.2020 - 07:29 | Son Güncellenme:

Coroa virüsü tehdidi devam ederken vaka ve ölüm sayısı gün geçtikçe artıyor. Corona virüsü nedeniyle sokağa çıkmayan vatandaşlar bir yandan da hastalık hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmaya çalışıyor. Akıllara gelen ilk sorular ise Corona virüsü ilk belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşır? Tedavisi var mı? şeklinde...

İlk corona virüsü belirtileri neler, nasıl bulaşır Korona virüs tedavisi var mı

Corona virüs belirtileri gündemde araştırılan konuların başında yer alıyor. Corona virüsü nedeniyle dünyada binlerce kişi hayatını kaybetti. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan corona virüsü vakaları Türkiye'de de görüldü. Corona virüsün çeşitli belirtileri bulunmaktadır. Peki, corona virüsü belirtileri nelerdir?

Haberin Devamı

CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Corona virüsünün çeşitli belirtileri bulunuyor. Corona virüsünün belirtileri arasında; ateş yükselmesi, kuru öksürük, halsizlik ve nefes darlığıdır.

CORONA VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR?

Dünya Sağlık Örgütü’nün bildirilerine göre MERS’in develer arasında, SARS’ın ise misk kedileri arasında yayıldığını düşünülüyordu. Covid-19 (Korona) virüsünün ise direkt olarak insandan insana bulaşması, genellikle sağlıklı bir insanın enfekte bir insanın vücut salgılarıyla temas etmesi sonucu mümkün olduğu görülmüştür. Corona Virüsü enfekte olmuş yani hasta insanlardan öksürme, hapşırma yoluyla ortaya saçılan damlacıklarla ve hastaların temas ettiği yüzeylerden göz, ağız, burun mukozası ve herhangi bir şekilde dokunması ile bulaşabilir. Coronaviruslar (koronavirüs) genel olarak dış ortamda dayanıklılığı olmayan bir virüs olması ile birlikte bugün için COVID-19’un bulaşıcılık süresi ve dış ortama dayanma süresi henüz net olarak bilinmemektedir.

Haberin Devamı

CORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Coronavirüsler, hayvanlarda veya insanlarda hastalığa neden olabilecek büyük bir virüs ailesidir. İnsanlarda, birkaç koronavirüsün soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) ve Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS) gibi daha şiddetli hastalıklara kadar solunum yolu enfeksiyonlarına neden olduğu bilinmektedir.

CORONA VİRÜS TANISI NASIL KONUR?

Yeni Koronavirüs tanısı için gerekli moleküler testler ülkemizde mevcuttur. Tanı testi sadece Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarında ve belirlenmiş Halk Sağlığı Laboratuvarlarında yapılmaktadır.

Yazarlar