Gündem İlker Kızmaz kimdir?

İlker Kızmaz kimdir?

29.07.2018 - 10:31 | Son Güncellenme:

İlker Kızmaz kimdir? Başarılı oyunculuğu ve dikkat çeken fiziğiyle adından çok söz ettiren İlker Kızmaz, bir zamanların sevilen dizisi Aşk-ı Memnu'da rol aldı. İşte İlker Kızmaz hakkında merak edilen bilgiler...

İlker Kızmaz kimdir

Adın başarılı projlerle duyurup büyük hayran kitlesine sahip olan İlker Kızmaz kimdir sorusunun yanıtı...

Haberin Devamı

İLKER KIZMAZ KİMDİR?

İlker Kızmaz (d. 9 Eylül 1975, İzmir), Türk sinema ve dizi oyuncusu.

Çocukluğu ve gençliği

Kızmaz, İzmir'de doğmuş ve büyümüştür. Tiyatroya ilgi duyan Kızmaz, İzmir'de kurulan özel tiyatrolarda oyunculuk yapmıştır. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olmuştur. 2004 yılında İstanbul'a giderek Ekol Drama Sanat Evi daha sonra da Bahçeşehir Üniversitesinde oyunculuk eğitimi almıştır.

Kariyeri

2002 yılında yayınlanan Aslı ile Kerem, Yeter Anne, Candan Öte gibi dizilerde rol alan oyuncu o yıllar bazı reklam filmlerinde de oynamıştır.2012 yılında yönetmenliğini Yeşim Sezgin'in yaptığı, senaryosunu Turgut Özakman'ın yazdığı Çanakkale Savaşı'nı anlatan Çanakkale 1915 adlı sinema filminde Yarbay Mustafa Kemal rolünü üstlenmiştir. 2014 tarihinde TRT1‘de yayınlanmaya başlayan Yedi Güzel Adam adlı dizide Kenan hoca rolü ile izleyenlerin karşısına çıkmıştır. Aynı yıl yayınlanmaya başlayan ve baş rollerin de Mete Horozoğlu, Ayça Bingöl ve Ekin Koç'un oynadığı Benim Adım Gültepe dizisinde Halil karakterini canlandırmıştır. 2016 yapımı romantik komedi dizisi Tatlı İntikam'da Barış karakteri ile izleyenlerin karşısına çıkmıştır.

Haberin Devamı

Nefes: Vatan Sağolsun

2008 - 2009 yılında çekimlerin Antalya'da yapıldığı, yönetmenliğini Levent Semerci'nin üstlendiği, baş rolünde Mete Horozoğlu'nun oynadığı, Nefes: Vatan Sağolsun filminde rol almıştır. Film, En İyi Film (3.Yeşilçam Ödülleri-2010), Halk Jürisi Ödülü (17. Uluslararası Altın Koza Film Festivali-2010), En İyi Sanat Yönetmeni (17.Uluslararası Altın Koza Film Festivali-2010), En İyi Yönetmen (17. Uluslararası Altın Koza Film Festivali-2010) dallarında ödül kazanmıştır.

Aşk-ı Memnu

Kızmaz, 2008-2010 yıllarında Kanal D kanalında yayınlanan Aşk-ı Memnu dizisinde Nihat Önal karakterini canlandırmıştır. Aşk-ı Memnu dizisi ülkemiz haricinde birçok ülkede farklı dillerde yayınlanmıştır. Türk televizyon dizileri izlenme rekorları arasında 73.7 izlenme payı ile ilk sıraya yerleşmiştir.

Kişisel yaşamı

Nefes: Vatan Sağolsun filminin çekimleri sırasında tanıştığı Aslı Türkel ile 16 Haziran 2014 tarihinde evlenmiştir. Ünlü oyuncunun 1Ekim 2016 tarihinde Naz adını verdikleri kızı dünyaya gelmiştir.İlker Kızmaz, uzak doğu sporlarına ilgi duymaktadır. İzmir'de başladığı aikido eğitimini 2 yıl yaptıktan sonra eğitimine İstanbul'da devam etmiştir. Ayrıca binicilik sporu ile ilgilenmektedir. Bunun dışında Kite Surf yapmaktadır.