Gündem İlkokul ve anaokulu 6 ay sonra açılıyor

İlkokul ve anaokulu 6 ay sonra açılıyor

04.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Soma faciasının ardından Milliyet’in Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in desteğiyle başlattığı yardım kampanyası dahilinde 12 derslikli ilkokul ve anaokulu için protokol imzalandı

İlkokul ve anaokulu 6 ay sonra açılıyor

Milliyet’in, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in desteği ile Soma faciasından sonra başlattığı yardım kampanyasının ilk adımı atıldı. Erdoğan Demirören tarafından Soma’nın Cenkyeri Mahallesi’ne aynı kampüs içinde yaptırılacak 12 derslikli ilkokul ve 3 derslikli anaokulu yapımı için protokol imzalandı. Demirören, Milliyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Hamdi Türkmen ile yolladığı mesajda Manisa Valiliği’nin veya Soma Kaymakamlığı’nın yer göstermesi halinde maden şehitlerinin diyarına bir anaokulu daha yaptıracağının müjdesini verdi.
Erdoğan Demirören tarafından Soma’ya yaptırılacak okulların protokol törenine Vali Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fevzi Yüksel, Erdoğan Demirören adına Milliyet ve Vatan Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Hamdi Türkmen katıldı.

‘İmdadımıza yetişti’
Soma’da yaptırılacak olan ilköğretim okulunun adı, “Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu”, aynı kampüs içindeki anaokulunun adı Erdoğan Demirören’in eşi “Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu” adı verilecek. Okulların yapımı en geç 6 ay içinde tamamlanacak. Törende konuşan Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, “Cenkyeri Mahallemizde, hem ilkokul hem de ortaokul olarak kullandığımız bir okulumuz var. Burada toplam 450 öğrencimiz eğitim görmekte. Burada ayrı bir ilköğretim okuluna ihtiyacımız vardı. Sayın Erdoğan Demirören imdadımıza yetişti. Şimdi aynı mahalleye bugün imzalanan sözleşme ile bir ilkokul bir de anaokulu yapılacak” dedi.
Erdoğan Demirören adına protokol töreninde konuşan Milliyet ve Vatan Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Hamdi Türkmen, “Sayın Erdoğan Demirören maden faciasından sonra buradaki yaraların sarılmasında, Milliyet’in kampanyası çercevesinde Soma’ya bir okul yaptırmak istedi. Erdoğan Bey, eğitime, özellikle de kırsal kesimde yaşayan çocuklarımızın eğitimlerine önem veren ve büyük hassasiyeti olan bir patrondur. Türkiye’nin çeşitli illerinde 30’dan fazla okul inşa ettirmiştir. Erdoğan Bey adına Soma’da bir okul inşa etmek için gerekli girişimlerde bulunduk. Sayın Valimiz ve Kaymakamımız çok yardımcı oldular. 12 derslikli bir ilkokul ile aynı kampüs içerisinde yer alan 3 derslikli bir anaokulu kompleksi inşa edilecek. Ayrıca eğer uygun görülürse bir okul yapma daha sözü var. O da açık bir taahhüt olarak durmakta. Sayın Valimiz arzu ederlerse yer gösterilirse bir anaokulu daha yapılacak” dedi.

‘İş hemen başlayacak’
Protokolün Manisa’ya, Soma’ya hayırlı olmasını dileyen Vali Erdoğan Bektaş da konuşmasında, “Sayın Erdoğan Demirören beyefendinin ekibi burada, kaymakamımız burada, milli eğitim müdürlerimiz burada, bir hayır işi için toplandık. Erdoğan Demirören’in Soma’ya 3 okul yaptırma sözü vardı, bunun ikisinin imzasını atacağız. İş bu aşamaya gelinceye kadar arkadaşlarımızın ciddi katkısı oldu. Arsa sorunumuz yok, proje sorunumuz yok, iş hemen başlayacak. Gerçekten hayırlı bir iş. Öncelikle Erdoğan Demirören’e teşekkür ediyoruz, arkadaşlarıma katkıları için teşekkür ediyoruz, darısı Manisalı hayırseverlerimizin başına diyoruz” dedi.

Hayırseverlere davet
Konuşmaların ardından Milangaz LPG Dağıtım Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in önceden imzaladığı okul protokolü Vali Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Manisa Milli Eğitim Müdür Vekili Fevzi Yüksel tarafından imzalandı. Vali Erdoğan Bektaş okul protokol imza töreninde Manisalı hayırseverleri okul yaptırmaya davet etti.