Gündem ‘İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz’ diyen CHP liderine seslendi: Oğluna sahip çık Bay Kemal

‘İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz’ diyen CHP liderine seslendi: Oğluna sahip çık Bay Kemal

22.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İmamoğlu kararı üzerinden siyasi mühendislik hesapları yapıldığını savunan  Erdoğan, İmamoğlu-Akşener yakınlaşmasına göndermede bulunarak, “Bay Kemal, oğluna sahip çık. O kendisine başka ebeveynler arama peşinde” dedi.

‘İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz’ diyen CHP liderine seslendi: Oğluna sahip çık Bay Kemal

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücreti bugün açıklayacakları mesajını verdi. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için “baba-oğul” gibiyiz diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da “Bay Kemal, oğluna sahip çık” diye seslendi. Erdoğan partisinin grup toplantısında şunları söyledi:

Haberin Devamı

VİZYONLARI YOK: (Bütçe görüşmeleri) Bütçeyi, milletin bütçesi olarak hazırladık ve inşallah öyle de uygulayacağız. Vizyon, program ve proje yoksunu muhalefet partileri, bütçe görüşmeleri boyunca kifayetsizliklerini göstermeye devam etmiştir. Muhalefetin tutumuna baktığımızda, Cumhuriyetimizin 100 yıllık serencamının muhasebesini yapan bir akıl, bölgesel ve küresel gelişmeler ışığında ülkemizin önündeki fırsatları ve tehditleri değerlendiren bir analiz, Cumhuriyetimizin ikinci asrına dair bir vizyon göremiyoruz.

MİLLETİMİZE GÜVENİMİZ TAM: Gençler, yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasın demokrasi ve kalkınma alt yapımızı tüm unsurlarıyla tamamlayarak Türkiye’yi küresel düzeyde güç ve iddia sahibi bir ülke haline getirmek olduğuna yürekten inanıyoruz... Bu ülkeyi tek parti faşizmine, vesayetin cenderesine, darbecilerin nobranlığına, terör örgütlerinin vahşetine, emperyalistlerin senaryolarına bırakmayan milletimize olan güvenimiz tamdır.

Haberin Devamı

ENFLASYON TEPETAKLAK İNECEK: Ekonomi programındaki tercihimiz sebebiyle bizi kıyasıya eleştirenler artık söylemlerini değiştirmeye, yumuşatmaya, hatta kimileri hakkımızı teslim etmeye başladı. Yılbaşından itibaren işçi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışların fırsatçıların aç gözlülüğü sebebiyle kısa sürede eriyip gitmesine rıza gösteremeyiz... İnşallah önümüzdeki aylarda enflasyonun adeta tepetaklak aşağıya ineceğine beraberce şahit olacağız.

2023 DÖNÜM NOKTASI: Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023’ü diğer sevinçler yanında hayat pahalılığı belasından kurtuluşumuzun de dönüm noktası haline getirelim istiyoruz... Bu ülkenin her bir ferdi, bize ve müktesebatı, söylemi, duruşu, önündeki-arkasındaki ortaklarıyla 6’lı masa denilen yıkık dökük yapıya baktığında, geleceği için kime güvenebileceğini gayet iyi bilir. Daha Bismillah demeden 6 kafadan 6 ayrı sesin çıktığı, herkesin birbirinin arkasından iş çevirdiği, kimsenin kimseye itimadının olmadığı, kavganın, gürültünün, kumpasın ayyuka yükseldiği bir garip masaya bu millet geleceğini teslim etmez.

Haberin Devamı

BAŞKA EBEVEYNLER PEŞİNDE: Geçtiğimiz hafta hakimlere hakaret iddiasıyla, yani siyasi duruşuyla değil bireysel eylemi sebebiyle ceza alan bir şahıs, bu konuda sergilenen tuhaf tavırlar bile tek başına masa efradının perişanlığını göstermeye yeterlidir. Yasak kararını akıl almaz bir sevinçle kucaklaşarak, çak yaparak bayram havasıyla kutlayanları mı ararsınız, bu konuda yapılan mitingi sosyal medyadan duyduğunu söyleyen genel başkanlar mı ararsınız, daha bitmemiş bir yargı kararı üzerinden siyasi mühendislik hesapları yapanlar mı ararsınız, yine hakimlere hakaret gibi bireysel bir suçla ilgili yargılamayı ülkemizin siyasetini yönlendirmek için kullanan yabancılar mı ararsınız. Maşallah, tekmili birden ortaya döküldü. CHP’nin başındaki zat, birbirlerinin neredeyse gözünü oyma derecesine gelen şahısla ilgili dün çıkmış ne diyor? ‘Biz baba-oğul gibiyiz.’ Bunları duyunca doğrusu biz de içimizden; Bay Kemal, oğluna sahip çık, o kendisine başka ebeveynler arama peşinde demeden duramadık.

Haberin Devamı

ŞAŞIRMA DUYGUMUZU KAYBETTİK: Biz projelerde mesafe kat ettikçe birilerinin rahatsızlığı artıyor. İktidara gelirlerse yaptığımız barajları, köprüleri, tünelleri, şehir hastanelerini yıkacaklarını söyleyecek kadar izanlarını kaybedenlerden başka nasıl bir tavır beklenir, onu da bilmiyoruz. Kendilerinden yakında Karadeniz’de çıkardığımız gazı havaya salacakları, açtığımız petrol kuyularına beton döküp kapatacakları, uçurduğumuz insansız hava araçlarının kanatlarını kıracakları, sınırlarımız boyunca kurduğumuz güvenlik hatlarını yaracakları gibi herhalde performanslar bekleyebiliriz. Bugüne kadar artık o kadarı da olmaz dediğimiz ne varsa yaptıkları için kendileriyle ilgili şaşırma duygumuzu kaybettik.

Sıkıntıları aşmanın mutluluğuna eriştik

İnsani yardım götürmek ve Türk vatandaşlarını tahliye etmek için gittikleri Ukrayna’da hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol Havaalanı’nda kalan iki ‘A400M’ tipi askeri uçak, önceki akşam Kayseri’ye döndü. Kayseri’de bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın telefonundan uçak personeli ve ailelerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemize sağ salim dönmüş olmaları bizleri birçok sıkıntıları aşmanın yanında mutluluğa eriştirdi. Gerek Ukrayna gerekse Rusya’nın temsil makamlarına da şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu sıkıntılı anda, uçaklarımızı alıp getirdiniz, bundan dolayı sizleri milletim adına tebrik ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

 ‘Bu hayal bir gün gerçeğe dönüşecek'

FIFA 2022 Dünya Kupasını kazanan Arjantin’i de tebrik eden Erdoğan, “İnşallah Milli Takımımızın bu kupayı ülkemize getirdiği günleri de görmeyi ümit ediyoruz. Nice olmaz denilenleri başaran Türkiye’nin bir gün bu hayali de gerçeğe dönüştüreceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Asgari ücret bugün açıklanıyor

Erdoğan, “Asgari ücretten emeklilik düzenlemesine kadar gündemimizdeki diğer başlıkları hâl yoluna koyacağız. Büyük ihtimalle yarın (bugün) asgari ücret konusunu da, bakanımla bugün (dün) görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız” dedi. Erdoğan grup çıkışında “İşçi tarafının asgari ücretin 9 bin lira olması talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Bakanımla, İşveren Sendikası Başkanı’yla konuşuruz, değerlendirmemizi yaparız. Bizim sırtımızda küfe var. 85 milyonun taşındığı bir küfe. Tabii sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor” yanıtını verdi.

Bilgin ile toplantı

Erdoğan, dün akşam saatlerinde Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile Külliye’de bir araya geldi. Görüşmede bugün açıklanması beklenen asgari ücret konusu ele alındı.