Gündem İnce bir cazcı olmak istiyor

İnce bir cazcı olmak istiyor

07.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

17 yaşındaki 104 kiloluk müzik öğrencisi Seray Akyıldız, hem zayıflamak hem de sağlıklı olmak için tüp mide ameliyatı geçirdi.

İnce bir cazcı olmak istiyor

Antalya Ticaret ve Sanayi (ATSO) Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü 12’nci sınıf öğrencisi Seray Akyıldız, bundan 17 yıl önce 3 kilo 300 gram doğmuş. Çok iştahlı bir bebek olduğu için yemekte ölçüyü aşmış. Bu nedenle kilosu yaşıtlarından hep fazla olmuş.

Haberin Devamı

3 kilo hemen gitti

Seray Akyıldız, zayıflamak için uzun süre diyet ve spor yapmasına rağmen sonuç alamamış. İnce vücutlu bir caz sanatçısı olmak isteyen genç kız, 104 kiloya ulaşınca tüp mide ameliyatı olmaya karar vermiş. Akyıldız 31 Temmuz’da Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başarılı bir tüp mide ameliyatı geçirdi. Ameliyatın ardından ilk etapta 3 kilo vererek 101 kiloya indi.

Kariyer ve sağlık için

Akyıldız, “Her zaman yaşıtlarımdan kiloluydum. 5 - 6 yaşlarında kreşe giderken bile 36 kiloydum. Bu yaşa kadar hiç kilo veremedim. Ameliyata girmeden önce 104 kiloydum. Artık genç kız oldum. Üniversiteye gideceğim. Bir türlü kilo veremeyince hem kariyerim hem daha sağlıklı bir hayat için ameliyata karar verdim. Herkes gibi normal yaşamak istiyorum” dedi. Seray’ın annesi Bengi Akyıldız ise kızının iştahına hakim olamayıp çok yediği için kilo aldığını belirtti.

Haberin Devamı

İnce bir cazcı olmak istiyor

Tüp mide ameliyatı başarılı geçen Seray Akyıldız hemen kilo vermeye başladı.

‘En genç hastalardan biri Seray’

Seray Akyıldız’ın tüp mide ameliyatını yapan Doç. Dr. Mehmet Tahir Oruç şunları söyledi: “Seray en genç hastalarımızdan biri. Tüp mide ameliyatı 18 ile 65 yaş arasında güvenli olarak yapılıyor. 18 yaş altındaki hastaları ise bireysel olarak tek tek değerlendiriyoruz. Eğer ameliyat sonrası diyete uyabileceğine kanaat getirirsek bu hastaları ameliyat ediyoruz. Dünya literatüründe de 14 - 18 yaş grubu arasındaki hastaların bu şekilde değerlendirilerek ameliyat edilebileceği söyleniyor. Tüp mide ameliyatlarından sonra ilk birkaç ay içinde hastalar hızlı kilo kaybediyor. Bu fazla kalori alamamaktan kaynaklanıyor, ardından daha standart kilo kaybı sağlanıyor. Bir yıl düzenli kilo veriliyor. Hastalarımız bir yılın sonunda fazla kilolarının yüzde 70’ini kaybetmiş oluyor.” l SELMA KUNAR DHA