25.04.2018 - 11:03 | Son Güncellenme:
Malzemeler:
Kek yapımı için:
Şerbeti için
Muhallebisi için:
Üzeri için:
Yapılışı:
İncirli tatlı için öncelikle 6 tane incir küp şeklinde doğranmalıdır. Sıcak su içerisinde yaklaşık olarak 5-10 dakika bekletildikten sonra süzülmesi gereklidir. Kek hamurunun hazırlanması için derin bir kapta yumurtalar ve toz şeker mikser yardımıyla köpürünceye dek çırpılmalıdır. Sonra ceviz, un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. Son adım olarak incirler de eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Elde edilen karışımı yağlanmış büyük boy bir borcama eklenir ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir. Piştikten sonra ise yaklaşık 10-15 dakika dinlenmeye bırakılmalıdır. Şerbet için derin bir kabın içinde 1 yemek kaşığı nescafe yarım su bardağı toz şeker ve 1 buçuk su bardağı su karıştırılır. Ilık kekin üzerine şerbeti döktükten sonra kekin şerbeti içine çekmesi beklenmelidir. Muhallebi için 1 litre süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı un muhallebi kıvamı alana kadar pişerken karıştırılmalıdır. Ocaktan alınmasına yakın bir süre içine tereyağı da eklenip karıştırdıktan sonra ocaktan alınmalıdır. Muhallebi 5-10 dakika boyunca soğuyana kadar beklenir. Daha sonra içine toz krem şanti de eklenip mikser yardımıyla çırpılır. Kekin üzerine muhallebi dökülüp bir kaşık ya da spatula yardımıyla eşit bir şekilde yayılır. İncirli tatlı üzerine dilediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.