Gündem İnsanlar neden âşık olur?

İnsanlar neden âşık olur?

30.04.2018 - 11:51 | Son Güncellenme:

Tarihin birçok bölümünde insanlar bir şeylere ya da birilerine bağlılık duyma ihtiyacı hissetmiştir. Kimileri bunun gereksiz olarak görse bile bu insanın doğasına önceden kodlanmış bir durumdur. Bağlılık duymak bir olgu iken aşırı bağlılık duymanın adına aşk denilmiştir. Aşk bir kişiye duyulan aşırı bağlılığın anlamına gelmektedir. İnsan üzerinde olumlu etkileri olduğu kadar olumsuz etkileri de bulunmaktadır.

İnsanlar neden âşık olur

Aşk Hakkında Neler Biliyoruz

Haberin Devamı

İnsan, mantıklı şeyler yapmadığı durumda bile âşık mısın gibi kelimeler duymaya maruz kalmıştır. Ancak bu durum insanları rahatsız etmesinin aksine hoşuna gitmektedir. İnsanlar,hayatın büyük bir kısmında âşık olmak; birilerine bağlanmak istemektedir. Bir insanın âşık olduğunu anlaması biraz zaman alabilmektedir. Bazen öyle bir durumdadır ki kendisi bile karşı tarafa olan aşkını görmemektedir. Dışarıdan bir gözün gözlemlemesi sonucunda âşık olduğunun farkına varabilmektedir.

Âşık Olduğunu Nasıl Anlarsın

Fiziksel ya da ruhsal olgular, insanın âşık olduğunun anlaşılmasında yardımcı olmaktadır. Uykusuzluk, aniden oluşan iştahsızlık, uykusuzluk ve durduk yere oluşan ağlama isteği gibi durumlar âşık olmanın en büyük belirtileri arasındadır. Sürekli karşı tarafla olan birlikte vakit geçirme isteği, onu sahiplenme ya da kıskançlık duyma gibi durumlar âşık olan kişilerde gözlemlenmektedir. Her yerde aklına o kişiyi getirmesi, ondan küçük de olsa bir mesaj gelmesi âşık kişinin mutlu olabilmesi için yeterli olmaktadır. Âşık olmak güzel bir duygu iken, bunun farkına varmak biraz zaman alabilmektedir. Bu zamanı biraz daha aza indirmek açısından farklı türlerde testler bulunmaktadır. Bu testler sizin âşık olduğunuzu kendinizin ya da başkasının fark etmediği durumlarda imdada koşmaktadır.

Haberin Devamı

Aşk Testi Neden Yapılmaktadır?

Aşk testi, insanların ne zamandan beri âşık olduğunun ya da kime âşık olunduğunun anlaşılmasında büyük yardımcı olmaktadır. Size yöneltilen sorular karşısında olumlu yanıtlar alıyorsanız testin sonunda âşık olarak sonuçlandırılırsınız. Kimi insan bu testler için aman benim âşık olup olmadığım testten mi anlaşılacak dese bile doğru birdir. Verilen cevaplar sizi sonuca yönlendirdiği için bu testler mantıksız değildir. Bunu söyleyen kişi genellikle âşık olduğunu kabul etmek istemeyen kişiler olabilir. Çünkü insan âşık olduğunu kabul ettiği zaman ruhen ve fiziksel olarak değişikler göstermektedir. Bunun aksine söyleyen kişiler ise aşkın saçmalığına kendini inandıran kişilerdir. Âşık insan artık eskisinden çok kendine dikkat etmektedir. Kimi zaman gezdiği yerleri, kimi zaman arkadaşlarını, kimi zaman yediğini içtiğini bile değiştirebilmektedir.