Gündem Instagram karanlık mod nasıl yapılır? IOS - Android

Instagram karanlık mod nasıl yapılır? IOS - Android

08.10.2019 - 18:43 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram, karanlık modunu kullanıcılarının beğenisine sundu. Dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcısı olan uygulamanın açıklaması sonrası Instagram karanlık mod nasıl yapılır sorusunun cevabını yanıtladık. İşte ayrıntılar...

Instagram karanlık mod nasıl yapılır IOS - Android

Son zamanlarda mobil işletim sistemleri için tasarlanan karanlık mod, popüler bir hale gelmeye başladı. Bu nedenle dier uygulama geliştiricileri de kendi uygulamaları için karanlık mod tasarlayıp, yavaş yavaş kullanıma sunuyorlar. Şimdi de dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram kendi karanlık modunu yayınladı. Peki, Instagram karanlık mod nasıl kullanılır?

INSTAGRAM KARANLIK MOD NASIL YAPILIR?

Öncelikle Instagram karanlık mod uygulaması için iki etken bulunuyor. Bunlardan ilki Instagram'ın en güncel sürümüne yükseltmiş olmanız. Bir diğer etken ise Android 10 işletim sistemine sahip olmalısınız. Öncelikle Android 10 işletim sistemine sahip bir telefonda, karanlık modu aktif hale getirmeniz gerekiyor. Daha sonrasında, Instagram otomatik olarak karanlık moda geçiş yapıyor.

XDA Developers editirlerinin yaptığı denemeler sonrasında, One UI 1.0 arayüze sahip Galaxy Note 10'da test ettiklerini ve başarılı bir sonuç aldıklarını da açıkladı.

FAYDA SAĞLIYOR MU?

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, kendi geliştirdiği karanlık modu yayınladı. Peki, karanlık modun bu kadar önemli olmasının nedeni ne? Güncel telefonların çoğunda OLED ya da AMOLED ekran paneli kullanılıyor. Bu teknolojide karanlık mod, batarya performansının artmasına neden oluyor.

OLED ve AMOLED panel teknolojilerinde, ekranlardaki siyah alanlar hem daha az enerji tüketsin diye hem de daha gerçek siyahı kullanıcıya sunabilsin diye, pikselleri kapatır.

Bu sayede hem görsel hem de performans anlamında önemli verim elde etmiş oluruz.