Gündem İnternette seks kasedine jet önlem

İnternette seks kasedine jet önlem

20.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, 5651 sayılı Kanun’da torba yasa ile yapılan değişiklikle site kapatmanın önüne geçildiğini savunarak, “Yapılan değişiklik ile Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) kurularak, vatandaşların içerikle ilgili sorunları 28 saatten daha kısa sürede çözecek. Özel hayatın gizliliğini ihlal eden içerikler ise, 4 saat içinde durdurulabilecek” dedi. Acarer, “İnternet ortamında yapılan yayın nedeniyle kişilik hakları ihlal edilen kişiler, söz konusu içeriğin çıkarılması için talepte bulunabilecek” dedi.

İnternette seks kasedine jet önlem


Mahkemeye başvurulacak
“Hakaret, yalan haber” gibi kişilik haklarının ihlali durumunda vatandaşların içerik, yer sağlayıcı veya mahkemeye müracaat edebileceğini belirten Acarer, “Sulh ceza mahkemesi 24 saat içerisinde karar verecek ve erişimi URL bazında engellemek üzere ESB’ye gönderecek. Site erişime kapatılmayacak, içerik erişimi engellenecek. ESB de 4 saat içerisinde URL bazında engelleme yapacak. Müracaat dahil erişimin engellenmesi 28 saati geçmeyecek” diye konuştu.
İhlalin, “özel hayat” çerçevesinde olması halinde ise daha hızlı önlem alınacağını ifade eden Acarer, şöyle devam etti: “İstismar görüntüleri, uygunsuz video ve resimler gibi özel hayatın gizliliğinin ihlali gibi durumlarda vatandaşların hakları jet hızıyla korunacak. Kişilerin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) içeriğin durdurulması talebinde bulunmasını takiben 4 saat içerisinde ESB, gereğini yerine getirecek” dedi.