Gündem Hastaneden nasıl randevu alınır? MHRS sistemi nedir?

Hastaneden nasıl randevu alınır? MHRS sistemi nedir?

30.09.2019 - 12:07 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinden hastanelerden randevu almak isteyenler, MHRS sistemini araştırıyor. MHRS sitesi üzerinden hastane randevusu kolaylıkla alınıyor. Peki daha önce MHRS sistemini kullanmayanlar, MHRS'den nasıl randevu alabileceklerini merak ediyor. İşte MHRS'ye nasıl üye olunur? MHRS'den nasıl hastane randevusu alınır? sorularının yanıtları...

Hastaneden nasıl randevu alınır MHRS sistemi nedir

MHRS''nin temel hedefi hastanelerde muayene öncesi bekleme süresini ortadan kaldırıp, hastane ve poliklinik önlerindeki kalabalıkları azaltarak herkes için daha sakin ve huzurlu bir ortam sağlanmasıdır. Amaç vatandaşların kendi zamanlarını doğru yönetmeleridir.
Hastanelerde kaynak kullanım ve dağıtımının ölçülmesi suretiyle sağlık hizmetlerinde verim ve kalitesinin artırılmasıyla MHRS verileri sayesinde sağlık politikalarının geliştirilmesine yardımcı olmaktır.
Hastanelerdeki hekim iş gücünün etkin kullanımını sağlamaktır.

Haberin Devamı

MHRS'YE NASIL ÜYE OLURUM?

https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde, "Yeni Üye" bölümünden sizin belirleyeceğiniz bir şifre ile üyelik oluşturarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Akıllı cihazınıza MHRS Mobil uygulamasını indirerek "Yeni Üye" bölümüne giriş yaptıktan sonra bilgilerinizi girerek Üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Girmiş olduğunuz bilgilerin Nüfus Müdürlüğü?nde bulunan bilgileriniz ile eşleşmesi gerekmektedir. Aksi takdirde üyelik işleminizi gerçekleştiremezsiniz.

MHRS RANDEVU ALMA

MHRS Randevu alma ana kanalları şu şekildedir: ALO 182 çağrı merkezi, MHRS web sitesi (https://www.hastanerandevu.gov.tr / https://www.mhrs.gov.tr), MHRS mobil uygulaması

Haberin Devamı

MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattımızı arayarak operatörlerimizden destek alabilirsiniz.

Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

MHRS RANDEVU ALMA İÇİN TIKLAYINIZ

MHRS ŞİFRESİ UNUTULDUĞUNDA NE YAPILIR?

https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde, daha önceden üyelik kaydı oluşturmuşsanız "Hatırlamıyorum" bölümüne geliniz.

Burada iki yol ile parolanızı yenileyebilir ya da geçici bir parola oluşturabilirsiniz;

E-posta bölümünde T.C. kimlik numaranızı ve sistemde kayıtlı e-postanızı yazınız; mail adresinize gelen parola yenileme linkini kullanarak yeni parolanızı belirleyebilirsiniz.

SMS bölümünde sisteme kayıtlı cep telefonu numaranızı yazınız ve telefonunuza gelen onay kodunu ekrandaki alana giriş yaparak yeni parolanızı belirleyebilirsiniz.

Geçici Parola bölümünden yararlanabilirsiniz. "Geçici Parola" uygulamasını kullanmak isterseniz daha önceden e-Devlet ile giriş yaparak "İleri Seviye Güvenlik" alanından bir PIN oluşturmuş ve SMS ile "Geçici Parola" gönderim özelliğini kullanabilmek için onay vermiş olmanız gerekmektedir.

Eğer ilk 2 yoldan herhangi biriyle parola yenilemeyi deneyip uyumsuzluk uyarısı alırsanız, sistem size kimlik bilgileriniz ile parola yenileyebilmeniz için yeni bir alternatif sunabilir. Ancak bu alternatif yöntemden faydalanabilmek için daha önceden hesabınızdan gizli soru - cevap ve resminizi seçmiş olmanız gerekmektedir. Gelen ekrandan "Kimlik bilgileriniz ile parolanızı yenileyiniz" butonuna tıklayıp doğru bilgileri girdikten sonra parola yenileme ekranına ulaşabileceksiniz. Eğer bu seçenek ile karşılaşmıyorsanız kendinize daha önce gizli soru cevap ve resim seçmediğiniz anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

Eğer bu yöntem ile de parolanızı yenileyemiyorsanız "e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın" butonunu kullanarak randevu sistemine erişebilir, hesap bilgileri kısmından iletişim bilgileriniz, parolanız ve gizli soru-cevap ve resminizi güncelleyebilirsiniz.