Gündem İpek’in şirketinde fişleme listesi

İpek’in şirketinde fişleme listesi

16.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün firari tepe yöneticilerinden Hamdi Akın İpek’in TMSF’ye devredilen şirketi Koza-İpek Holding’deki bilgisayarlarda yapılan incelemelerde, Danıştay üyeleri, Esenboğa Havalimanı’nda görevli bürokratlar ile bazı yerel yöneticiler hakkında fişleme listeleri ortaya çıktı.

İpek’in şirketinde  fişleme listesi

İncelemeye ilişkin hazırlanan raporda holdingin Ankara’da, İstanbul yolu üzerinde bulunan yerleşkesinde, Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’nin eski genel müdürü İsmet Sivrioğlu’nun odasında arama yapıldığı, şirket bilgisayarlarında personel hakkında fişleme notları bulunduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

Raporda, aralarında şirkete bağlı maden sahalarının bulunduğu bölgelerdeki muhtarların da olduğu bazı yerel yöneticilerin fişlendiği ifade edildi. Söz konusu fişlemelerde, 2014 yerel seçimlerini kazanan kişilerin isimlerinin karşısına; “Bizden değil”, “Bizimle hiç diyaloğu olmadı”, “Süt işletmelerini şikayet eden kişi, benimle de kahvede tartışmıştı. Sorunlu” ve “uç solcu” gibi notlar alındığı tespit edildi.

Koza-İpek Holding’in, Çevre Kurumsal bölümündeki dijital materyallere ilişkin raporda da şirketin bu bölümündeki bilgisayarlarından Danıştay üyeleri ve Esenboğa Havalimanı’nda görevli üst düzey bürokratların isim listelerinin çıktığı belirtildi.
l ANKARA AA

Yazarlar