Gündem İran sınırında kaçak geçişlere set çekiliyor

İran sınırında kaçak geçişlere set çekiliyor

13.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Afganistan’dan İran’a, oradan da Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yapan düzensiz göçmenlerin geçişlerini önlemek amacıyla sınır hattındaki kapsamlı güvenlik önlemlerinde büyük mesafe alındı.

İran sınırında kaçak geçişlere set çekiliyor

NAMIK DURUKAN Ankara - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu, “Türkiye’de Düzensiz Göç ve Düzensiz Göçle Mücadelede Van Örneği” başlığı ile 72 sayfalık rapor yayınladı. Rapora göre; özellikle doğu sınırlarında güvenlik tedbirlerinin artırılması için bin 79 kilometrelik duvar inşası ve devriye yol yapımının bin 21 kilometresi, 913 kilometrelik aydınlatma sistemi inşası, 293 kamera ve algılayıcı sistemlerin kurulumu ile 341 elektro optik kule inşası tamamlandı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz ay Mülkiye Başmüfettişliği’ne atanan eski Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, alt komisyona yaptığı bilgilendirmede, “Güvenlik önlemlerini en üst düzeyde tutarak, sınırın geçilemeyeceğini bütün dünyaya göstermek hedeflenmektedir. Bu kapsamda Ağrı Doğubayazıt’tan başlatılıp Van Çaldıran ile Hakkari Yüksekova hattına kadar uzanan 560 kilometrelik modüler duvar ve akıllı kule çalışmaları sürmektedir. Çaldıran sınır hattına örülen 64 kilometrelik duvarın 34 kilometresi tamamlanmıştır. Şu an 103 kilometre jiletli tel ve 182 kilometre hendek kazımı yapılmıştır” dedi.