Gündem İranlı iş adamını da Zindaşti öldürtmüş

İranlı iş adamını da Zindaşti öldürtmüş

18.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İranlı uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti soruşturmasında ilginç ayrıntılar ortaya çıkıyor. Zindaşti’nin, GEM TV’nin sahibi İranlı Karimian’ın öldürülmesi olayının da azmettiricisi olduğu belirlendi.

İranlı iş adamını da Zindaşti öldürtmüş

İstanbul’da önceki hafta 9 adamıyla birlikte yakalanan ve uyuşturucu kaçakçılığından cinayete, Amerikan Federal Narkotik Dairesi DEA muhbirliğinden terör örgütü FETÖ bağlantılarına kadar değişik suç alanlarındaki eylemleri nedeniyle sorgulanan İran asıllı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti soruşturmasında ilginç ayrıntılar ortaya çıkıyor. FETÖ firarisi, eski savcı Zekeriya Öz’ün, Jandarma’nın “Gizli tanık yapılamaz” raporuna rağmen Zindaşti’yi Ergenekon davasında gizli tanık yaptığı ortaya çıktı. Zindaşti’nin, GEM TV’nin sahibi İran asıllı İngiliz Saeed Karimian’ın öldürülmesi olayının da azmettiricisi olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Jandarmanın raporu

Soruşturmayı yürüten Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince elde edilen bilgilere göre, 2007’de Büyükçekmece’de 75 kilo eroinin ele geçirildiği operasyonda Kemal Şerifi Seydani sahte kimliğini kullanan Zindaşti, uyuşturucu kaçakçılığından tutuklandı. Zindaşti ifadesinde operasyonu kendisinin ihbar ettiğini ve uyuşturucu ile ilgisinin olmadığını ileri sürdü. Operasyonu yapan Jandarma ise hazırladığı raporda Zindaşti’nin eroin ele geçtikten sonra kendilerine 11 kez ihbarda bulunduğunu, öncesinde bir ihbarının olmadığını, Zindaşti’nin sevkiyatın içindeki önemli isimlerden biri olduğunu ve ne muhbir, ne de eleman olabileceğini bildiren bir raporu savcılığa bildirdi.

Gözaltılar artabilir

İfade vermeye yanaşmayıp sorguda yöneltilen hiçbir suçlamayı kabul etmediği öğrenilen Zindaşti ve adamlarının yarın adliyeye sevk edileceği öğrenilirken, gözaltına alınan biri başkomiser, üç polisin henüz başlanmayan ifadelerine geçilmesi durumunda sivil ve polis gözaltılarının artacağı öğrenildi.

Ortağı aranıyor

Haberin Devamı

Bu rapora rağmen Zindaşti FETÖ’nün firari savcısı Zekeriya Öz tarafından 2010’da “ihbarcı” kabul edilerek cezaevinden çıkarıldı ve “Terazi” kod ismiyle gizli tanık yapıldı. İfadesiyle, o dönem hem kendi davasına bakan hem de Ergenekon ve Balyoz davalarına bakan hakimleri “rüşvetçi”likle suçlayan Zindaşti özgürlüğe kavuşurken, Ergenekon ve Balyoz davalarına FETÖ mensubu hakimlerin atanmasını sağladı.

10’a yakın cinayetin talimatını vermekle suçlanan Zindaşti’nin, talimatını verdiği ileri sürülen cinayetlerden dördünde polisin somut delillere ulaştığı öğrenildi. Bu 4 cinayetin dışında, Ali Ekber Akgün, avukat Kudbettin Kaya, Vedat Şahin ve Çetin Koç’un İran’da öldürülen kardeşine yönelik cinayet soruşturması devam ederken, Zindaşti tarafından infaz edilerek cesedi denize atılan ortağı Shaid Ahmed’in cesedini arama çalışmaları ise devam ediyor.

İran istihbaratı

Zindaşti’nin telefon kayıt ve yazışmalarından tespit edilen bu cinayetlerin yanı sıra 2017’de Kağıthane’de aracında ortağıyla birlikte öldürülen GEM TV’nin sahibi İran asıllı İngiliz vatandaşı Saeed Karimian’ın da Zindaşti tarafından öldürtüldüğü tespit edildi.

Yine cep telefonu yazışmalarından Zindaşti tarafından yaptırıldığı tespit edilen cinayetle ilgili olarak aranırken, iki hafta önceki operasyonda Zindaşti ile birlikte gözaltına alınan ve Zindaşti’nin hem yakın koruması hem de şoförü olduğu öğrenilen M.K.’nın saldırının gerçekleştirildiği aracı kullanan isim olduğu öğrenildi. Polis, Zindaşti’nin İran istihbarat örgütüyle karşılıklı menfaat alışverişi doğrultusunda saldırıyı yaptırmış olabileceği üzerinde duruyor.