Gündem İş dünyasının özel hayatını takip etmiş

İş dünyasının özel hayatını takip etmiş

06.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski İstihbarat Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında, iş dünyasının ünlü isimlerine ve gazetecilere yönelik yasadışı dinlemeler nedeniyle yeni bir soruşturma başladığı öğrenildi.

İş dünyasının  özel hayatını  takip etmiş

Eski İstihbarat Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında, iş dünyasının ünlü isimlerine ve gazetecilere yönelik yasadışı dinlemeler nedeniyle yeni bir soruşturma başladığı öğrenildi. Yasadışı “telekulak skandalı”, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa tarafından yürütülen soruşturma sırasında ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Alınan bilgilere göre, Kolukısa, Türkiye’de dinleme kararı alma yetkisi bulunan 11 mahkemeden geriye dönük alınan tüm dinleme kararlarını topladı. Gerçek isimlerin yazılmadığı usulsüz dinleme kararlarında yer alan telefon numaralarının kimlere ait olduğunu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kayıtlarından karşılaştıran Kolukısa, iş dünyasının ünlü ailelerine kurulan paralel kumpası tespit etti. Üçer aylık periyotlarla tekrarlanan ve 2 yıl süren dinleme skandalının, 2008 başından 2009 sonuna kadar devam ettiği, bazı ünlüler için 6 kez mahkeme kararı çıkarılıp yasa dışı dinlemelerin sürdürüldüğü belirlendi.

Yılmazer’in hazırladığı kararlarda, bazı ünlü isimlerin sadece telefon hatlarının dinlenilmesiyle yetinilmeyip, IMEI numarası üzerinden telefon cihazının da dinlemeye alındığı ortaya çıktı. IMEI numarası üzerinden yapılan dinleme sayesinde, telefon numarası değiştirilse bile dinlemeye alınan telefon cihazına takılan tüm telefon hatları da dinlemeye takılmış oldu.