Gündem IŞİD, askerin önünde sınıra mayın döşedi

IŞİD, askerin önünde sınıra mayın döşedi

30.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güvenlik güçleri Suriye sınır hattı boyunca güvenlik önlemlerini artırdı.

IŞİD, askerin önünde sınıra mayın döşedi

Gaziantep’in Karkamış İlçesi’nin karşısında bulunan Cerablus’un Suriye tarafında kontrolü sağlayan IŞİD militanları tarafından mayın döşenerek hendekler kazıldığı görülürken Karkamış Sınır Kapısı’nda asılı olan Türk bayrağının dalgalandığı noktanın 30 metre uzağındaki Cerablus’ta bir direkte IŞİD bayrağı dalgalanıyor. Öte yandan, Kilis merkeze bağlı İnanlı ve Seve köyü sınır hattına zırhlı araçların sevk edildiği kaydedildi.
Alınan bilgilere göre, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na bağlı ekipler, Suriye sınır hattı boyunca devriye görevi yapıyor. Karkamış Sınır Kapısı çevresine ve bazı noktalara zırhlı araçlar konuşlandırılırken sınır hattını zaman zaman yaya olarak da kontrol eden ekipler, Suriye tarafındaki gelişmeleri yakından takip ediyor.
Karkamış Belediye Başkanlığı binası ve Karkamış Sınır Kapısı’nın yanındaki 20 metre uzaklıktaki Suriye tarafına dün kamyonetle gelen üçü kadın yedi IŞİD militanı, önce yer tespiti yaptı daha sonra sınır hattında nöbet tutan askerlerin önünde belirledikleri yerlere mayın döşedi. Silahlı oldukları görülen IŞİD’liler, sınır hattındaki bazı evlerin yanına ise hendek kazdı.

Bayraklar arası mesafe 30 metre
Sınır kapısındaki direkte asılı Türk bayrağının dalgalandığı noktanın 30 metre uzağındaki Cerablus’ta bir direkte ise IŞİD bayrağı dalgalanıyor. Kilis merkeze bağlı İnanlı ve Seve köyü sınır hattına zırhlı araçların sevk edildiği kaydedildi.